Skal være på lufta 24 timer i strekk

Onsdag klokka 11.11 slutter NRK å sende på FM i ytterligere fem fylker. I Rogaland markeres dette med en rekordlang maratonsending.

Laugaland og Ellingsen

NRK Rogalands Johan Mihle Laugaland og Øystein Ellingsen gjør seg klar til å holde det gående i ett døgn i strekk tirsdag til onsdag.

Foto: Erik Waage

– Nå føler jeg det slik jeg hadde det like før starten på min første maraton, og før jeg gikk Vasaloppet første gangen. Det var ikke noe problem å si ja da det ennå var lenge igjen, men da jeg sto på startstreken, gikk alvoret opp for meg, sier programleder i NRK Rogaland, Johan Mihle Laugaland.

Følg maratonsendingen direkte fra klokka 12.05:

Han og makker Øystein Ellingsen trår til med en 24-timers sending. Fra tirsdag klokka 12 til onsdag klokka 12 skal de to holde det gående fra studio på Ullandhaug utenfor Stavanger. Det er rekord på NRK P1. Ingen har noensinne hatt en så lang sending på kanalen.

Anledningen er at FM-nettet i Rogaland slukkes klokka 11.11 onsdag. Det skjer også i Agder-fylkene, Hordaland og Sogn og Fjordane. NRKs kanaler kan deretter høres på DAB+, nett/mobil og via TV-en.

Hva med søvnen?

– Vi satser på mange gjester i studio. Det er en god idé, sier Ellingsen.

Grunnen til dét, ifølge Ellingsen, er at de to programlederne da må skru på sjarmen samme hvor trøtte de er. På denne måten sikrer de at lytterne får servert trivelig stemning.

Strategien for å ikke sovne i studio er å lage en sending der det skjer noe hele tiden.

– Vi skal ikke bare sende lenge, men ambisjonen er jo at lytterne skal oppleve god radio også, sier Ellingsen.

Gjesteliste med stort spenn

Musiker Sigvart Dagsland, statsråd Solveig Horne og forfatter Tore Renberg er noen av de mange gjestene. DNT Ung sover i telt utenfor studio, og det blir innslag fra alle Rogalands kommuner.

Komikerne Per Inge Torkelsen og Hans Morten Hansen er bestilt inn og bekreftet. Det samme er tidligere FK Haugesund-trener, nå sportslig leder, Jostein Grindhaug.

Foreløpig (mandag ettermiddag) har 60 personer sagt ja til å bli intervjuet i studio.

– Akkurat nå prøver vi å få fylkeslegen til å besøke oss midt på natta. Da kan vi jo få en helseoppdatering på oss selv også, for å sjekke om vi tar skade av dette eller ikke, sier Ellingsen.

NRK-veteraner

Som vanlig blir P1-musikken en viktig del av det gode selskapet, men dette døgnet blir det garantert mer rogalandsmusikk enn normalt.

Det blir også litt fokus på radio, både slik den var og slik den blir. NRK-veteraner som John Skien og Odd Karsten Tveit vil fortelle om hvordan radiorollen har endret seg, og språkrådsdirektør Åse Wetås om radiospråket før og nå.