NRK Meny
Normal

Haugesund og Karmøy skal samarbeide om legevakt

Kommunestyret i Karmøy sa i kveld ja til legevaktsamarbeid med Haugesund. Det betyr at 12.000 innbyggere på Nord- og Fastlands-Karmøy slipper å dra til legevakten på Åkra.

Kommunestyret i Karmøy sier i kveld ja til legevaktsamarbeid med Haugesund. Det betyr at 12 tusen innbyggere på Nord- og Fastlands-Karmøy slipper å dra til legevakten på Åkra. Avtalen med Haugesund har en prislapp på 3,4 millioner kroner hvert år.

VIDEO: Nå skal Haugesund og Karmøy samarbeide om legevakt.

I går sendte Haugesund kommune et revidert forslag om legevaktsamarbeid til Karmøy kommune, og i dag sa kommunestyret ja til avtalen. Avtalen med Haugesund har en prislapp på 3,4 millioner kroner hvert år.

Legevakten i Haugesund er døgnbemannet med en lege og tre sjukepleiere, og ligger bare ett minutt i ambulanse fra Haugesund sjukehus.

Fremskrittspartiets gruppeleder i Karmøy kommunestyre, Einar Endresen, har vært en pådriverne for å sikre flertall for fortsatt legevakt i Haugesund for Fastlands-Karmøy og Nord-Karmøy. Endresen fikk nemlig hjerteinfarkt for ti år siden og ble da fraktet i ambulanse til legevakten i Haugesund.

– Jeg er sjeleglad for at de ikke kjørte meg til Åkrehamn. Da hadde veien til Haugesund sykehus vært altfor lang. Jeg aner ikke hvordan det hadde gått da, sier han.