Hopp til innhold

Har kontroll på brann i driftsbygning – to grisunger er funnet døde

To grisunger er så langt funnet døde etter brannen i en driftsbygning på Sunde i Stavanger. Det var over 200 griser og grisunger i bygget da det begynte å brenne.

Full utrykning etter at brannvesenet fikk melding om brann i driftsbygning i Stavanger.

Det var litt før klokken 14 at politi og brannvesen fikk melding om at det brant kraftig i en driftsbygning på Sunde i Stavanger. Inne i bygningen skal det ha vært 60 voksne griser og 180 grisunger.

Brannen oppstod i andre etasje, mens grisene befant seg i første etasje.

Det var eieren av bygget som meldte fra om brannen.

– Det var full overtenning i andre etasje da nødetatene kom til stedet, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Olaug Bjørnsen.

Rett over klokken 15:30 meldte politiet at brannvesenet hadde kontroll på brannen. Nå blir det gjort etterslokkingsarbeid på stedet.

Det er betongdekke mellom etasjene, så selv om andre etasje er totalskadd, er det kun røyk- og vannskader i første etasje, der grisene er.

Brann i driftsbygning på Sunde i Stavanger

Nødetatene rykket ut med mange ressurser da melding kom om at det brant i en driftsbygning.

Foto: Lars Navestad / NRK

Mangel på varme kan bli kritisk

– Så langt er det funnet to døde grisunger. Det som kan være kritisk for grisungene nå, er at de trenger varme, og strømmen er koblet fra, sier Bjørnsen.

En veterinær er på stedet for å sjekke tilstanden til dyrene. Litt før klokken 18 kunne politiet melde at det er koblet til strøm i den etasjen grisene befinner seg i.

Det er for tidlig å si om det er griser som må avlives.

Årsaken er ikke kjent

Eieren av driftsbygget har blitt avhørt av politiet. Men det er så langt ikke kjent hva som er årsaken til at brannen startet.

Brannvesenet vil være på stedet i noen timer framover. De har tatt i bruk en komme i Krossbergveien til slokkingsarbeidet, og veien er derfor stengt inntil videre.

Da det begynte å brenne var det så mye røyk i området at naboer ble bedt om å holde vinduer og dører lukket.

Brann i driftsbygning på Sunde i Stavanger
Foto: Lars Navestad / NRK