NRK Meny
Normal

Til Belgia for å kjempe om EM-medaljer

For første gang skal en drilltropp fra Rogaland til EM. Troppen til Hana skolekorps har ligget i hardtrening siden nyttår.

Hana skolekorps har en av de størte drilltroppene på vestlandet og gleder seg stort til å delta i EM i drill.

VIDEO: Hana skolekorps har en av de største drilltroppene på vestlandet. De gleder seg stort til å delta i EM i drill.

– Frem mot dette mesterskapet har vi hatt mange helgetreninger og trent ekstra hardt på fordi vi skal på EM nå i påsken. Det er stort, sier Ane Ommundsen.

Hun har drevet med drill i seks år og stiller i drill-EM i Belgia som individuell utøver i tillegg til å være en del av Hanas juniortropp. I fjor ble hun nummer seks i EM.

– Jeg tror nok ikke at jeg blir blant de seks beste i år, men jeg vil gjøre det beste jeg kan og være fornøyd med det jeg gjorde på gulvet, sier Ommundsen.

– Drill er ikke en så veldig stor sport her i Norge, men veldig stor i andre land. Miljøet er størst i Oslo og i Nord-Norge. På vestlandet er det omtrent 20 tropper. Vi er en av de største og nå den første som deltar i Dance Team i EM fra Vestlandet, sier Heidi Kristensen, trener og koreograf.

To norgesmestere i troppen

Troppen har ligget i hardtrening siden nyttår med lange helgetreninger, samt to treninger i uka.

– Vi er jo veldig stolte over dette. Nivået på troppen vår er høyt, det er blant annet to regjerende norgesmestere i troppen, sier leder i Hana skolekorps Ralf B. Husebø.

– Nivået i EM er skyhøyt, og Norge har inntil de siste årene ikke tatt noen medaljer der. Men nivået i Norge har de siste årene bedret seg voldsomt, og vi har tatt medaljer også internasjonalt, legger han til.