NRK Meny
Normal

Vil ikke kutte i skole og barnehage

Flertallspartiene i Stavanger går ikke med på rådmannens forslag om kutt i skole og barnehage.

Ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) og gruppeleder John Peter Hernes (H) har blitt enige med de andre partiene om å ikke kutte i skole og barnehage. Til høyre: Erlend Jordal (H).

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Høyre, Venstre, KrF, Senterpartiet, Pensjonistpartiet og de uavhengige har blitt enige om å ikke kutte i skole og barnehage, som rådmannen i Stavanger har foreslått. Det melder Stavanger Aftenblad.

– Vi er i en veldig krevende situasjon med skattesvikt, ikke bare i 2014, men også i 2015. Det betyr at vi må prioritere. Vi prioriterer barn og unge. Vi vil ikke svekke kvaliteten i barnehagene og skolene. For oss er det også veldig viktig å tilrettelegge for nye, gode og sikre arbeidsplasser. Det jobber vi hardt med, sier ordfører Christine Sagen Helgø (H) til avisen.

Ifølge Aftenbladet har flertallspartiene blitt enige om følgende:

  • Nei til kutt i grunnskolen på 14 millioner kroner.
  • Nei til kutt i barnehagene på 4,3 millioner.
  • Nei til kutt i kulturskolen på 750.000 kroner.
  • Ungdommens motorsenter skal ikke legges ned.

Ifølge Høyres gruppeleder, John Peter Hernes, er Stavanger med dette fortsatt blant byene som bruker mest penger på skole.

– Det som er viktigst å prioritere, er ressurser til dem som er i klasserommet ute på skolene hver dag, altså elevene og lærerne. Stavanger vil med det fortsatt være på topp tre av byene på ressurser pr. elev. Vi holder standarden oppe mens andre kutter. Stavanger bruker mye penger pr. elev, mer enn for eksempel Sandnes. Det er en villet politikk, sier Hernes til Aftenbladet.