NRK Meny
Normal

– Sandnes skal jobbe for Statoils signalbygg

Statoil vil samle 3500 medarbeidere i ett splitter nytt kontorbygg på Forus, og inviterer til arkitektkonkurranse. Varaordfører i Sandnes lover at kommunen ikke skal forsinke prosessen.

Pål Morten Borgli

Pål Morten Borgli, varaordfører i Sandnes, lover få hindringer for Statoils planlagte signalbygg.

Foto: Statoil/NRK

– Dette betyr mye for hele regionen, for dem som arbeider i Statoil og for Statoil selv, sier varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp).

Han er glad for nyheten om at Statoil planlegger et svært signalbygg på Forus, som skal huse 3500 ansatte. Selskapet har nå utlyst en arkitektkonkurranse frist til 9. september.

– Vi har lenge hatt lyst til at Statoil, som Nordens største selskap skal vise det også gjennom bygget sitt. Jeg tror Statoil har lyst til å vise at de er store, og at de er optimister og har tro på fremtiden. Vi i Sandnes skal sørge for å legge til rette for det de måtte ønske i form av reguleringer og slikt som skal gjennom byplankontoret i Sandnes, lover Borgli.

Borgli er opptatt av at kommunen ikke skal forsinke prosessen, men sier at planene må godkjennes.

– Vi har planer å forholde seg til, men jeg tror regionen ser at det er behov for å bygge i høyden på Forus, og jeg håper vi kommer godt opp i høyden med det nye bygget til Statoil. Vi gleder oss allerede til åpningen i 2018 og kan nesten ikke vente, sier han.