Deler Spellemann-showet i to

Utallige klager fra skuffede publikummere i «feil sal» preget fjorårets Spellemann-utdeling i Stavanger konserthus. Nå skal underholdningen i begge salene bli like bra, lover arrangøren.

Per Harald Nilsson og Dag Hvaring

Konserthusdirektør Per Harald Nilsson og Spellemann-produsent Dag Hvaring.

Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

– Den største endringen blir at det ikke blir noen pause i noen av salene. Det blir en gjennomgående sending og show, først i den ene salen, så i den andre. Publikum i begge salene får en fullverdig opplevelse av sin showdel uten at det stopper opp og hopper frem og tilbake slik det gjorde i fjor, sier Spellemann-produsent Dag Hvaring i Eyeworks Dinamo.

Produsentene av Spellemannprisen tar grep etter klagene som kom fra publikum i Stavanger Konserthus i fjor. Nå lover arrangørene at showet skal bli like bra for dem som sitter i salene, som for tv-seerne.

Andre gang fra Stavanger

Stavanger Konserthus har to saler, og i vår følte mange av dem som satt i orkestersalen at de ikke fikk valuta for pengene, fordi de fleste utdelingene og musikknumrene foregikk i den andre salen. Nå har arrangøren tatt grep for at ikke bare tv-publikum, men også de som kjøper billett i Stavanger, skal bli fornøyde.

For andre år på rad samles den norske musikkbransjen i Stavanger for å dele ut den prestisjetunge musikkprisen. Det blir direktesendt show på NRK1 lørdag 18. januar med Anne Lindmo som programleder.

I tillegg arrangeres Spellemanndagene, som ble lansert i fjor. Dagen før prisutdelingen arrangeres foredrag, debatter og konserter med Spellemann-nominerte artister på sju av byens scener.

Showet deles i to

– TV-sendingen i fjor ble betegnet som den beste på ti år, så vi lyktes fantastisk bra med den. Det har med huset, alle fasilitetene og forholdene rundt å gjøre. Men publikum i den ene salen fikk ikke en like bra opplevelse som de hadde forventet. Vi ønsker at publikum i begge salene skal ha likeverdige opplevelser, og like gode opplevelser som tv-seerne, sier Hvaring.

Spellemann-showet skal deles i to, og de som kjøper billett får vite hva som skal deles ut, og hvem som skal opptre i hver av salene. Billettene er nå lagt ut for salg, og artistinformasjonen slippes fortløpende.

– Når man tar valget og kjøper billett til en av salene så vet du eksakt hva du får, sier han.

Lover full pakke

Årets prisutdelinger er fordelt sånn at det skal være noe for enhver smak i begge salene. For eksempel skal prisene for både klassisk, vise, jazz,- metal, popsolist, årets hit og årets Spellemann deles ut i orkester-salen, der det skjedde minst i fjor. Mens prisene for rock, pop, country, blues, danseband, indiemusikk og hedersprisen er blant dem som lagt til Zetliz-salen.

Og når det ikke foregår noe i salen man har billett i kan man følge sendingen fra den andre salen ute i foajeen.

– Når du går inn i salen får du et 70 minutters show, med fem live-opptredener og utdeling av 12 eller 13 priser og full pakke, sier produsenten.