Skal ha hørt skrik

To kvinnelige naboer hørte rop om hjelp midt på natten. Dette skal ha vært en av grunnene til å sikte en mann i 30-årene for drapet på Hundvåg.

Funnstedet på Hundvåg Politisperring

Funnstedet på Hundvåg

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Ifølge mannens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, mener politiet at de to mennene slåss.

- Jeg oppfatter det slik at politiet mener de to har slåss, utenat jeg har sett noen dokumentasjon på det, sier Sjødin til Aftenbladet.no.

Den siktede nekter straffskyld etter at hans status ble endret fra vitne til siktet natt til lørdag.

 

 

 

 

 

Arvid Sjødin

Advokat Arvid Sjødin forsvarer den siktede

Foto: NRK

Den siktede kjenner seg ikke igjen i den framstillingen politiet legger til grunn i siktelsen, sa Sjødin til NTB lørdag.

Brødre  

Den drepte og den siktede er brødre, bekrefter advokat Arvid Sjødin. Offeret skal være 37 år og den siktede to år yngre.

Formelt er den drepte ikke identifisert ennå og heller ikke obdusert, men politiet er rimelig sikre på hans identitet. En foreløpig obduksjonsrapport vil trolig først være klar mandag eller tirsdag.

 

Festet sammen

Ifølge flere medier skal de to ha festet sammen på kvelden 17. mai og ut over natten den 18.

Ifølge VG skal de to i løpet av natten ha gått sammen hjem fra et utested til lillebrorens leilighet. Denne ligger i nærheten av jordet der 37-åringen ble funnet av en turgåer ved 18-tiden fredag.

Kniv funnet

Politiet bekrefter at det er funnet gjenstander ved siden av den drepte som de karakteriserer som unaturlige. Jeg har ingen detaljer å gi om disse funnene, annet enn at vi anser dem for å kunne ha verdi i den videre etterforskningen, sa politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt til NTB lørdag.

Ifølge VG skal det dreie seg om en kniv som ble funnet om lag ti meter unna der 37-åringen ble funnet. Avisen skriver også at den drepte er påført knivstikk.

Den avdøde Hundvåg-mannen var delvis forbrent da han ble funnet fredag. Mannens kropp hadde også andre synlige tegn på å ha blitt utsatt for vold, bekrefter politiet. Det var så absolutt voldsskader, sier Monsen til NTB.

Rop om hjelp

Opplysninger fra naboer skal ifølge VG være sentrale i beviskjeden mot den siktede.

To kvinnelige naboer skal ha våknet av fortvilte rop om hjelp i 4-tiden om natten 18. mai. En av dem skal dessuten ha observert sin nabo utenfor huset en stund etter at det ble ropt om hjelp.

Etterforskerne skal også ha funnet slepemerker i åkeren, noe som kan tyde på at 37-åringen ikke ble drept der han ble funnet.Politiet vil ikke kommenter om de mener drapet skjedde på funnstedet eller et annet sted.

Den siktede er i politiets forvaring, og vurderes framstilt for varetektsfengsling over helgen.