Skal drikke te med Kongen

Med opplæring i etikette fra fylkesmannen stiller fire ildsjeler fra Rogaland godt rustet før kongeparet skal besøkes i oktober.

Denne gjengen skal drikke te med kong Harald.

28. oktober skal ildsjelene fra Rogaland få drikke te hos selveste kongeparet. Fra høyre Sissel Aarrestad Høien, Gunnar Kallevik, fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa, Elsa Synnøve Tønnesen Ødegård og Jostein Haugvaldstad.

Foto: John Gunnar Skien/Fylkesmannen i Rogaland

– Det er jo lenge siden jeg var ferdig med overgangsalderen, men det kommer nok noen hetetokter når vi står på slottstrappene, sier Elsa Synnøve Tønnesen Ødegård, som bruker mye av fritiden sin på Simen-gruppen, en gruppe for psykisk utvilingshemmede i Egersund.

Humoren sitter løst hos Tønnesen Ødegård og de tre andre ildsjelene som er plukket ut til et teselskap av den eksklusive sorten.

28. oktober inviterer Kongen og Dronningen til et «Afternoon tea party» på Slottet, og fokuset for selskapet er verdien av en aktiv alderdom.

Råd om etikette

– Det er godt at de setter pris på det vi gjør. Det blir en ære å få komme til Slottet, sier Sissel Aarrestad Høien fra Hå, som i en årrekke har vært en aktiv pågangsdriver for turn og trim i Rogaland.

De fire rogalandsrepresentantene, alle over 67 år, er nøye plukket ut av kommunene sammen med fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa.

Sistnevnte har flere kongebesøk på repertoaret, og kommer gjerne med tips til hvordan man skal oppføre seg best på Slottet.

– Man sier ikke «du» til Kongen helt uten videre. Da er det bedre å si «Kongen» og «Dronningen», tipser Meltveit Kleppa.

Fri fra hummerfiske

Med på reisefølget til Slottet er også Gunnar Kallevik fra Tysvær og Jostein Haugvaldstad fra Rennesøy, som har vært aktive som frivillige i sine respektive idrettslag Stegaberg og Mastra. Begge er stolte over å bli invitert til audiens hos kongeparet.

– Nå gjelder det bare å få fri fra hummerfiske, og så må jeg nok gjennom en renselse for å bli kvitt lukten av agn. Så er jeg klar for kongebesøk, sier Kallevik.