NRK Meny
Normal

Skadeverk på minst ti busser

I løpet av natten har noen brutt seg inn og gjort skadeverk i minst ti busser på Flotmyr i Haugesund. Politiet driver med åstedsundersøkelser på stedet.

I løpet av natten har noen brutt seg inn og gjort skadeverk i minst ti busser på Flotmyr i Haugesund. Politiet driver med åstedsundersøkelser på stedet.

VIDEO: De som har utført skadeverket har brutt seg inn i flere av bussene.

Kjetil Steinsland, som er driftsleder i Tide buss.

Kjetil Steinsland, driftsleder i Tide buss.

Foto: Thomas Halleland / NRK

De som har gjort det har også vært inni noen av bussene, ifølge politiet.

– I dag morges, da trafikklederen kom på jobb oppdaget han at noe var galt med en del av bussene våre, sier Kjetil Steinsland, som er driftsleder i Tide buss.

Etter nærmere undersøkelser fant de ut at det var skadeverk på omtrent ti av bussene som sto parkert på Flotmyr.

– Det er gjort innvendig hærverk. De har blant annet røsket og slitt i sambandsutstyr, loggingsutstyr og annet elektronisk utstyr, så har de rotet rundt i bussene, sier Steinsland.

skadeverk på ti busser

Politiet gjør undersøkelser på stedet etter hendelsen.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Ingen mistenkte

Politiet ble i løpet av torsdag formiddag ferdig med åstedsundersøkelsene.

– Så langt har vi ikke noen mistenkte, men vi jobber med det, så får vi se hva etterforskningen avdekker, sier operasjonsleder ved Haugaland- og Sunnhordland politidistrikt, Terje Tonning.

Rutene går som vanlig

Men en ting er sikkert: Hærverket vil koste penger.

– Det er ikke så mye som skal til før det begynner å rulle noen kroner. Dette er dyrt utstyr, så vi må ha spesialister fra andre distrikt for å få det reparert, sier driftsleder Steinsland.

Bussene det er gjort hærverk på er stort sett skolebusser, dermed går ikke skadeverket utover den vanlige kollektive transporten i Haugesund i dag.