NRK Meny
Normal

Sjikane og trusler i Haugesund

Sjikane mot drosjesjåfør på Risøy, trusler og angrep på forbipasserende på Indre kai og knuffing i drosjekø, er bare noe av det politiet i Haugesund har hatt å hanskes med natt til søndag.

Gatebråk

Politiet på Haugalandet har måttet ordne opp i både sjikane, trusler og vold natt til søndag. Beruselse har vært en fellesnevner for sakene. Illustrasjonsbilde.

Foto: Zbigniew Czaplicki / NRK

Ved halv tretida måtte en drosjesjåfør ha hjelp på Risøy fordi en passasjer ikke ville gjøre opp for seg.

Da drosjesjåføren ringte inn til politiets operasjonssentral, kunne politiet i bakgrunnen høre at passasjeren var sint og snakket nedlatende til den utenlandske sjåføren som han kalte for «svin», skriver Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i loggen for kvelden.

Politiet kom til stedet og fant passasjeren, som da hadde forlatt drosjen. Passasjeren var en mann i 40-årene som er kjent fra tidligere. Han gjorde opp med drosjesjåføren og blir anmeldt for at han i beruset tilstand forulempet drosjesjåføren med skjellsord. Mannen roet seg ned og fikk pålegg om å holde seg hjemme resten av natten.

Dyr drosjetur

Seinere på natta, rundt klokka halv fem, fikk politiet telefon fra en annen drosjesjåfør, denne gang fra Aksdal. Han hadde en utenlandsk passasjer som var svært beruset og dessuten snakket dårlig engelsk. Drosjesjåføren hadde prøvd å hjelpe mannen, men fant ikke ut hvor han bodde.

Politiet tok ham med til arresten. De fant lommeboka hans og betalte drosjeregninga på 1500 kroner. Mannen blir hverken anmeldt eller får bot, men er altså en del hundrelapper fattigere.

Kvelertak på forbipasserende

En mann i slutten av 20-åra må svare for legemsfornærmelser og trusler mot flere personer på Indre kai i Haugesund natt til søndag.

Han ble først bortvist fra sentrum etter å ha vært beruset, sint og kranglete. En time seinere meldte noen menn at de var blitt tatt kvelertak på, dyttet, sparket og truet av en mann som svarte til beskrivelsen av den bortviste mannen.

Han ble tatt uten dramatikk av politiet i boligen sin, og erkjente da også bruk av narkotika, heter det i politiloggen.

Blodig mann i drosjekøen

Ved tretida natt til søndag fikk politiet melding om en beruset mann som lå blodig i drosjekøen i Haugesund sentrum. En par i 30-årene, også de beruset, ventet på politiet på stedet og forklarte at de etter en krangel hadde dyttet til mannen slik at han falt. Det var flere vitner til det som skjedde.

Mannen i 50-årene ble sendt til legevakta, paret fikk pålegg om å holde seg borte fra sentrum resten av natta, og politiet etterforsker saken videre.