NRK Meny
Normal

Ordfører rørt over elevene sin hyllest

Den nye ordføreren i Egersund, Odd Stangeland, måtte ha litt alenetid da han fikk se musikkvideoen der han blir hyllet av elevene.

Odd Stangeland

Selv om Odd Stangeland (Ap) skal være ordfører de neste fire årene, kommer han til å savne jobben som rektor ved r går fra rektorstilling til ordfører Lagård ungdomsskole.

Foto: Anders Fehn / NRK

Det hersker liten tvil om at 10.-klassingene på Lagård ungdomsskole setter pris på rektoren sin. Da det ble klart at Odd Stangeland (Ap) ble ordfører i Eigersund, lagde elevene en musikkvideo for å hylle ham.

  • Se videoen lenger nede i artikkelen.

Hadde fem minutter for seg selv

Selv satt Stangeland i personalmøte da noen viste han videoen, som svært mange etter hvert har fått med seg.

– Det var en flott hyllest fra elevene og lærerne. Jeg må innrømme at jeg tok meg fem minutter for meg selv på kontoret etter jeg fikk se den, sier han.

Han er klar for å ta over ordførerkjedet, selv om han mener at rektorstillingen på Lagård ungdomsskole er verdens beste jobb.

Den første oppgaven han nå må gjøre er å klare opp i en liten misforståelse, som det også blir gitt uttrykk for i musikkvideoen.

– Det er nok mange elever som tror at jeg skal oppheve mobilforbudet på skolen, nå som jeg har blitt ordfører, men slik er det altså ikke, sier han spøkefullt.

Se videoen:

Elevene laget videoen

– Alt gikk veldig fort. Vi tente på denne ideen og så fikk vi elevene med. Eller – vi befalte dem det egentlig, forteller musikklærer ved skolen, Bjarte Pedersen, og ler.

10. klasse hadde nemlig diktatur på timeplanen i formiddag. De skulle lære om temaet, men i stedet for undervisning fra skolepulten, var det bestemt at de skulle lære det gjennom å oppleve diktatur på kroppen.

Og siden lærerne alt skulle bestemme, valgte de å gå for følgende diktatur: Lage musikkvideo.

– For dem ble jo dette en veldig mild og fin form på diktatur. De syns jo det var veldig gøy, forteller læreren.

I dag ble det klart at Odd Stangeland blir ny ordfører i Eigersund. Samarbeidet med Høyre fortsetter i fire nye år. Leif Erik Egaas bytter til varaordførerstolen.

Revynummer i fjor

Elevene hadde allerede øvd på en variant av sangen, for da de satte opp revy i fjor hadde de et lignende nummer.

Odd Stangeland og Leif Erik Egaas

Odd Stangeland (Ap) fikk prøvesitte ordførerstilen til Leif Erik Egaas (H) i dag. Han overtar ordførerkjedet den 12. oktober.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Da handlet det om at rektoren ville bli byens sjef, så sangen måtte jo skrives noe om, sier Bjarte Pedersen, som er tekstforfatter i samarbeid med elevene.

Hurtig-produksjon

Fra idé til ferdig produkt gikk det bare noen timer. I 10-tiden ble sangen spilt inn i et musikkstudio i byen, mens andre elever i mellomtiden fant fram rekvisitter med Arbeiderpartiets logo. Om lag ti elever var med på produksjonen.

– I halvannen time var vi rundt i byen og filmet fra ulike steder, før en av lærerne redigerte musikkvideoen ferdig til klokka 14.30, sier Pedersen.

Deretter ble filmen publisert på Youtube, der den så langt har 200 visninger.

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra den kommende ordføreren ...