Sjarmerende visestart

Egersund visefestival er i gang. Anne Grete Preus og Odd Børretzen står på programmet.

Damene var på plass til åpningen av visefestivalen i Egersund
Foto: Øystein Ellingsen / NRK

 Men den som startet visefestivalen i år var Randi Nesvik, kjent fra Eldrebølgen på NRK1, med klarinettpolka på sin lirekasse. I år som tidligere år ble festivalen åpnet i Parken ved kulturskolen i sentrum av Egersund. Der koste eldre damer seg med gratis champagne.

Ukjente får en sjanse

- En herlig sjarmeredende begynnelse. Her er masse damer med hatter. Vi har sangkor, lirekasse og skolekorps, sier festivalgeneral Ingvar Hovland begeistret.

Store navn som Anne Grete Preus og Odd Børretzen står på plakaten. Men også mindre kjente artister får sjansen på festivalen. Preus spilte i festivalteltet på torget.

Anne Grete Preus fra konserten i Egersund

Anne Grete Preus fra konserten i Egersund.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

- Jeg gleder meg til å spille her. Jeg tror ikke at jeg har spilt her før som soloartist. Det er spesielt gledelig at jeg skal spille på festival, sier Preus.

- Jeg husker deg sammen med Veslefrikk på Elverhøy i 1978.

- Det kan godt være at vi var her da, men jeg har ikke spilt alene her før.

 

 

På P1 fredag kveld

Konserten med Anne Grete Preus sendes også på NRK P1 i programmet Norsk på norsk spesial kl. 20 fredag. I samme program kan du også høre Lars Beckstrøm fra deLillos.

Lars Beckstrøm med band

Lars Beckstrøm med band. Beckstrøm til venstre.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

- Jeg har ikke vært i Egersund før. Jeg skal spille noe kjent stoff og noe ukjent. Jeg har gitt ut fire soloalbum, så det blir noe materiale fra de platene. Men det blir også sanger som jeg har skrevet for deLillos. Folk forventer å få høre noen av de sangene, sier Beckstrøm.

Det er solgt mye billetter til konsertene på visefestivalen som varer til og med lørdag.

Flere nyheter fra Rogaland