Sjakk-Carlsen: - Ingen krise

Carlsen spilte uavgjort mot Anand.

Viswanathan Anand og Magnus Carlsen

Viswanathan Anand og Magnus Carlsen før partiet startet i dag.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Oppgjøret mellom Magnus Carlsen og verdensmester Viswanathan Anand i Norway Chess torsdag endte med begge kongene fortsatt på brettet – og det var ikke godt nok for sjakkmester Carlsen.

– Jeg synes jeg stod best, og jeg hadde sjanser til å vinne. Jeg er ikke særlig fornøyd, forteller han etter partiet.

Carlsen kom bakpå i starten, men var veldig god i midtspillet. Den regjerende verdensmesteren fra India forsvarte seg godt på slutten, men ikke godt nok til å få en seier mot Norges beste.

– Det er ingen krise

Magnus Carlsen

– Jeg synes jeg stod best, og jeg hadde sjanser til å vinne. Jeg er ikke særlig fornøyd, sa Magnus Carlsen etter partiet

Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix

– I det avgjørende øyeblikket ble jeg litt ubesluttsom og overså noen ting. Da var det ikke mulig å vinne lenger, men det er ingen krise, sier Carlsen som spilte med hvite brikker i dagens parti.

Anand og Carlsen spilte også remis da de møttes i lynsjakk mandag. Den turneringen la grunnlaget for oppsettet i hovedturneringen.

Oppmerksomheten rundt Norway Chess er stor, og spesielt når det gjelder Carlsen og Anand. I november spiller de nemlig VM-kamp mot hverandre, men det Carlsen er ikke bekymra av den grunn.

– Det betyr ikke så mye remis i dag. Det hadde kanskje betydd noe med seier eller tap, men foreløpig er det status quo med tanke på selvtillit og momentum og alt det der.

Anand

Viswanathan Anand er regjerende verdensmester, men den tittelen kan ryke i november når han møter Carlsen nok en gang.

Foto: OLGA MALTSEVA / Afp

Heller ikke Anand virker særlig bekymra for VM etter dagens remis:

– Jeg er ikke i ekstase, hvis en av oss hadde vunnet i dag så hadde det vært oppløftende. På den andre siden gjør jo dette at vi stiller likt til kampen i november, sier Anand.

Carlsen er favoritt til å vinne Norway Chess, men i første runde onsdag spilte han også remis, da mot bulgarske Veselin Topalov.

– Jeg har fortsatt tro på at jeg kan gjøre det bra i denne turneringa. Det er fortsatt sju runder igjen og det kommer flere sjanser.

– Har du blitt noe klokere etter dette partiet? Med tanke på hva som må til for slå Anand i VM?

– Nei, avslutter Carlsen.