Sjåfør anmeldt etter at 16-åring ble funnet død i Lundevatnet

En 22 år gammel mann er anmeldt til politiet for å etterlatt en person i hjelpeløs tilstand etter at en 16 år gammel gutt funnet død i Lundevatnet i Lund.

Funn på Moi

En 22 år gammel mann er anmeldt til politiet for å etterlatt en person i hjelpeløs tilstand etter at en 16 år gammel gutt funnet død i Lundevatnet i Lund.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

På formiddagen mandag 15. august ble en 16 år gammel gutt funnet død i Lundevatnet i Lund. Halvannet døgn tidligere hadde han blitt satt av på E39 ved fylkesgrensen.

22-åringen som er anmeldt, var sjåfør av bilen hvor 16-åringen var passasjer.

Les også: Politiet bekrefter at den omkomne er den savnede 16-åringen

– Politiet etterforsker fortsatt saken, sier lensmann Svein Arild Bringeland.

22-åringens advokat, Odd Rune Torstrup, avviser at det var straffbart å sette 16-åringen av på veien.

«Ut i fra de opplysningene jeg sitter inne med har sjåføren ikke gjort noe galt – langt mindre noe straffbart», skriver Torstrup i en SMS til NRK.

Leiteaksjon

Da 16-åringen ble meldt savnet, opplyste politiet at han sist ble sett av noen venner på rasteplassen ved E39 på fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder ved 02-tiden natt til søndag 14. august.

Leteaksjon på Moi

Det ble satt i gang leiteaksjon med utgangspunkt i rasteplassen der 16-åringen sist ble sett natt til søndag 14. august.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Gutten var ikke kommet hjem etter å ha vært ute på lørdag kveld. Han hadde vært ute på fest sammen med noen venner da han ble satt av på en rasteplassen. Familien meldte gutten savnet klokken 23 søndag kveld.

Det ble satt i gang en leiteaksjon tidlig på morgenen mandag 15. august, og 16-åringen ble funnet fire-fem timer senere. Før han ble funnet, ble det gjort et funn av en mobiltelefon på land. Den ble funnet i en bratt skråning rett ved E39.