NRK Meny
Normal

Takket kapteinen for innsatsen

Nå forlater islendingene Indridi Sigurdsson og Jón Dadi Bödvarsson Viking. – Det blir hardt å ta farvel, sier kapteinen og måltyven.

Islandske Indridi Sigurdsson og Jón Dadi Bödvarsson forlater Viking etter kveldens kamp.

VIDEO: Marianne Madsen, Anne Elisabeth Andersen og Unni Sjåstad fra Eidsvoll tok farvel emd Sigurdsson etter kampen.

I dag spilte Sigurdsson og Bödvarsson sin siste kamp i Vikingdrakt. De slo Mjøndalen 3-1 og ned i førstedivisjon. Det var den siste kampen i Viking-karrieren til to av årets viktigste spillere i Stavanger. Nå er sesongen over, kontraktene utløpt, og det er tid for farvel.

– Det har egentlig ikke gått opp for meg at jeg skal dra, sier Indridi Sigurdsson.

Han kom til Lyn og Norge i 2008, og har vært i Stavanger i seks sesonger. Han har spilt 254 kamper for de mørkeblå, mange som kaptein.

– Jeg tar med meg fantastiske minner. Vi har møtt flotte folk på veien, kolleger, folk rundt klubben, gode naboer og venner. Jeg har tilbrakt nesten hele mitt voksne liv i Norge. Jeg er nesten nordmann, selv om jeg ikke liker å si det, sier han.

Bödvarsson til Tyskland

Jón Dadi Bödvarsson har signert kontrakt med 2. Bundesliga-klubben Kaiserslautern. Avtalen gjelder fra 1. januar 2016 og islendingen går gratis fra Viking. Han har vært i Viking i tre sesonger, spilt 118 kamper og scoret 15 mål, ni av dem i år.

– Det har vært tre fine år med mange følelser, opp- og nedturer. Jeg har lært mye, og vil savne lagkameratene mine, byen, folket og fansen. De har alltid vært utrolig flotte, sier Bödvarsson.

Jon Dadi Bödvarsson etter cup-tapet mot Sarpsborg

Jón Dadi Bödvarsson etter cuptapet mot Sarpsborg.

Foto: NRK

Han hadde håpet på å få avslutte tiden sin i Viking med cupfinale, og tok til tårene da drømmen røyk med tap for Sarpsborg.

– Det hadde vært utrolig stort for meg å få en cupfinale i min siste sesong i Viking. Det hadde vært utrolig viktig for meg, klubben og byen. Det var skikkelig kjipt, sier han.

Sigurdsson hjem til Island

Indridi Sigurdsson har skrevet under for gamleklubben KR Reykjavik. Han pakket flyttelasset, og sendte familien til Island i juli.

– Jeg skal spille fotball i et par år til, så lenge kroppen og hodet holder, og så starte en sivil karriere og jobbe ved siden av, sier han.

Han har bachelorgrad i økonomi og administrasjon, og jobber med en mastergrad.

For Jon Dadi er fotballkarrieren fortsatt ung. Han ser frem mot å spille EM for Island.

– Jeg er veldig spent. Jeg kan ikke vente. Det er det største fotballen på Island har opplevd. Det er utrolig å være en del av det, sier han.

Indridi Sigurdsson og Jon Dadi Bødvarsson

Indridi Sigurdsson og Jón Dadi Bödvarsson uten Viking-drakt, slik det blir etter søndagens kamp.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK