Viking tapte dramatisk kamp mot Ålesund

Stavanger-laget tapte 3-2 etter å ha fått straffe og utvisning mot seg på hjemmebane.

Viking-Ålesund

Viking er ute av medaljekamen etter 3-2 tapet mot Ålesund på hjemmebane.

To scoringer av Mustafa Abdellaoue bidro til Aalesunds 3-2 over Viking og den sjette strake seieren i eliteserien, men utvisningen av vertenes Karol Mets satte sinnene i kok.

Mos er oppe i 10 eliteseriemål denne sesongen og ble helten da Aalesund tok et endelig farvel med bunnstriden. Han gjorde en dårlig figur da Viking tok ledelsen i det 26. minutt, men slo kraftig tilbake.

Bjørn Helge Riise hadde assist på de to første målene, mens Mikkel Kirkeskov Andersen skrudde et frekt frispark rett i mål bak en feilplassert Iven Austbø til det tredje.

Kokte over

Det var foranledningen til 2-1-målet i det 62. minutt som fikk det til å koke over for trener Kjell Jonevret og resten av Viking-lederne. Mos ble spilt vakkert fri av Riise med en pasning fra egen halvdel. Mets holdt ham i armen og dro ham ned før han fikk skutt.

Kjell Jonevret

Det var foranledningen til 2-1-målet i det 62. minutt som fikk det til å koke over for trener Kjell Jonevret og resten av Viking-lederne

Straffesparket var udiskutabelt, og dommer Kai Erik Steen dro opp det gule kortet for Mets. Men før straffesparket ble tatt, og etter at Aalesund-spillere hadde hvisket ham noen ord i øret, ombestemte han seg og viste det røde i stedet.

Etter at Mos sendte Austbø og ballen til hvert sitt hjørne var temperaturen så høy rundt fjerdedommer at Steen tok seg en tur bort for å forklare.

– Jeg tenkte feil, fanget TV-kameraene opp at han sa om grunnen til at han først bare ga gult kort. Forklaringen blidgjorde ikke Jonevret og hans menn.

Ledelse

Kvelden startet bedre for Viking, som før kampen fortsatt hadde et lite medaljehåp. Laget fikk et fint ledermål etter et hjørnespark fra høyre. Mos fikk tak i klareringen, men mislyktes da han prøvde å starte en kontring. Han mistet ballen rett til Zymer Bytyqi, som fra 25 meter slo til med et ekkelt skudd med bananskru.

Aalesund-keeper Andreas Lie greide å stoppe skuddet, men slo det rett ut i feltet, og Patrick Pedersen feide ballen i mål på hel volley. TV-bildene viste imidlertid at Pedersen trolig dro fordel av offsideplassering da Bytyqi skjøt. Mindre enn ti minutter etter missen som bidro til Vikings ledermål gjorde Mos opp for seg, og da var det Pedersen som feilet defensivt.

Revansj

I det 35. minutt tok Bjørn Helge Riise frispark fra venstresiden. Ballen gikk gjennom feltet og nådde Mos ved lengste stolpe. Han prøvde å vippe ballen i mål, men keeper Austbø greide å slå den opp i lufta. Pedersen nådde høyest da ballen dalte ned, men nikket den rett til Mos, som scoret fra kloss hold.

Etter ledermålet og utvisningsdramaet slet Viking å samle seg til en spurt. Andersen overrumplet Austbø da han skrudde et frispark fra høyre inn ved nærmeste stolpe, og gjestene hadde sjanser til å vinne enda større.

I siste minutt fikk innbytter Mathias Bringaker inn et trøstemål. De fem tilleggsminuttene bød på drama, men ingen utligning.

Aalesund er uten poengtap på nesten to måneder og har siden slått Start, Strømsgodset, Vålerenga, Odd, Bodø/Glimt og Viking.