Charterturister slått ut av magevirus i Bulgaria

Flere titall nordmenn raser mot turoperatøren Ving etter at de har fått Bulgaria-ferien ødelagt med diare og oppkast på grunn av virus-utbrudd.

Syden

Flere titalls nordmenn har fått sydenferien ødelagt på grunn av et virus.

Foto: Lier, Gunnar / SCANPIX

– Du ser barn som går rundt og spyr, både på frokosten og ved bassenget. Det rammer tydeligvis helt akutt, sier Stian Lorentsen, som reiste på ferie til Bulgaria forrige mandag, til Stavanger Aftenblad.

Innlagt på sykehus

En annen Bulgaria-turist forteller til avisen at han har snakket med 40 nordmenn på et hotell, og de har samme symptomer.

– Folk snakker om diare og oppkast overalt nå, sier Kristoffer Pedersen Thorvig.

Hans kone ligger på sykehus og får næring intravenøst. Avisen har pratet med flere charterturister som bor på Hotel Flamingo i Albena ved Svartehavet, nordøst i Bulgaria. Alle er skuffet og irritert over manglende informasjon og service fra Ving.

Venter svar på bassengprøver

Vings markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum opplyser at Ving har bedt myndighetene om å sjekke mat og basseng på hotellet som følge av virus-utbruddet.

Prøver viser at det ikke er funnet avvik når det gjelder mat, men Ving har ennå ikke fått svar fra bassengprøvene.

– Foreløpig kan vi ikke slå fast hva årsaken er, men vi jobber med å finne det ut, sier Fossum.

Hun mener virusutbruddet kan ha sammenheng med flommen som herjet i Bulgaria i forrige måned, men legger til at magesykdommer er noe som skjer fra tid til annen på de fleste reisemål.