Hopp til innhold

Sildekalas for tusenvis i Haugesund

Sild så langt øyet kan se i Haugesund i dag. For 32. andre gang er det full fest og gratis bevertning for sildefans og andre som vil ha en smak.

Folk forsyner seg av sildebordet 2016
Foto: Thomas Halleland / NRK

Silda har ikke gått ut på dato som matrett, i Haugesund er den sølvblanke fisken hedersgjest på det 365 meter lange sildebordet midt i sentrum. Og silda har fått bein å gå på, byen er stappfull.

– En plass mellom 25.000 og 30.000 mennesker har vært innom, det er helt enormt, sier sildebordgeneral, John Arne Sandvik.

Sild i alle varianter

Omtrent 4,5 tonn med sildekaker og røkt sild er gjort klar, og generalen er fornøyd.

– Jeg har det veldig godt, og jeg er stolt over kokkelauget jeg er medlem av, alle kokkene og ikke minst alle som kommer og spiser sild.

Sildegeneral John Arne Sandvik i Kokkenes mesterlaug

Sildegeneral John Arne Sandvik i Kokkenes mesterlaug er strålende fornøyd med dagen.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Rømmesild, sennepssild, tomatsild, sursild, sildesalat og sildekaker står på bordet, og Sandvik, som er med i Kokkenes Mesterlaug Haugalandet, ser stort sett blide smil rundt omkring.

Det er 32. gang det dekkes opp til sildebord i Haugesund, og i tillegg til det «vanlige» sildebordet er det også et eget sildebord for barn, samt sild til sju alders- og sjukehjem rundt om i byen.