Hopp til innhold

Siktet for voldtekt av 13-åring – politiet ber om fengsling

En av de fire mennene som er siktet for seksuelle overgrep av to mindreårige jenter i Haugesund fremstilles for varetektsfengsling i løpet av tirsdag.

Haugesund politistasjon

De fornærmedes unge alder gjør at politiet ser på saken som særlig alvorlig, og utelukker ikke at flere av de siktede mennene kan bli fremstilt for varetektsfengsling.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Så langt er tre av de fire mennene som ble pågrepet og siktet etter mistanke om seksuelle overgrep av to mindreårige jenter i Haugesund i går formiddag avhørt. Den siste pågrepne vil bli avhørt i dag.

– Det gjenstår en del etterforskning, men vi ser ikke bort ifra at flere personer kan bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av dagen eller morgendagen, sier seksjonsleder ved etterforskningsavdelingen i Haugesund, Torbjørn Nervik.

En løslatt

Tre av de siktede er i slutten av tenårene og i 20-årene, mens den fjerde personen er i 40-årene. Alle fire er av utenlandsk opprinnelse. Mannen i 40-årene ble løslatt etter at han hadde blitt avhørt, men har fortsatt status som siktet.

Mennene er siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt av den ene 13-åringen, og for å ha utsatt den andre 13-åringen for seksuelle handlinger.

– Vi vil tidligst kunne avgjøre om flere blir fremstilt for varetektsfengsling utover dagen, sier Nervik.

Jentene avhøres i dag

Åstedsundersøkelsene er i gang og vil fortsette utover dagen. Politiet har ventet på å få prate med de fornærmede jentene. Ifølge Benedicte Storhaug, bistandsadvokat for en av jentene skal de avhøres på politistasjonen i Haugesund i løpet av dagen i dag.