NRK Meny
Normal

– Å jobbe er kjekkere og mer spennende enn noen gang

Johannes Lunde, som er siktet for grov økonomisk kriminalitet, sier i et intervju med NRK at han ser lyst på fremtiden. – Jeg er noen og førti og har 30 gode år igjen.

Video Johannes Lunde om siktelsen

VIDEO: Johannes Lunde forteller om hvordan det var å bli arrestert og siktet for grov økonomisk kriminalitet og underslag i samanheng med Norges største konkurs.

Johannes Lunde, som denne uken ble arrestert for grov økonomisk utroskap og underslag, risikerer flere år i fengsel dersom han blir dømt. I februar ble den omfattende Lunde-gruppen slått konkurs. Deretter fulgte Lundes personlige konkurs, og denne uken ble han altså siktet.

Johannes Lunde

Lunde på vei til konkursbehandlingen i retten tidligere i år.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Fredag fortalte forretningsmannen NRK hvordan det var å bli tatt av politiet.

– Når du blir pågrepet om morgenen klokken syv, så er ikke det noe som skjer hver dag, sier han.

Om cella hos politiet sier Lunde at han «bare var inn i døra der, også rett ut igjen», og beskriver politiavhørene som «helt ok».

Mener de underslo penger

– Sånn som avhør skal være. Kjekke og ryddige folk, sier han.

I den ene siktelsen, som omhandler underslag, er Lunde og en kvinnelig arbeidstaker siktet. Hun gjorde ifølge politiet pengeoverføringer på til sammen flere millioner kroner på Lundes ordre.

Pengene ble overført til Lunde Cargo og Lunde-gruppen. Økokrim mener dette var ulovlig, fordi pengene ble tatt fra et selskap der Johannes Lunde bare var deleier.

– Hadde gått trill rundt for dem

Også Lundes nærmeste medarbeider, Morten Berg, er siktet i saken.

– Er du bekrymret for at det dukker opp noe som ikke er så bra?

– Nei. Ingenting, sier han, og mener han gjør sitt ytterste for å bistå slik at konkursboene etter ham kan ryddes opp i på best mulig måte.

Johannes Lunde

Johannes Lundes forretningsimperium Lunde-gruppen, bestående av over 100 selskaper, ble slått konkurs i februar. Siden har saken vokst til personlig konkurs og siktelse.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Hos Bie'n (bostyrer Fredrik Bie, journ. anm.) er jeg tre ganger i uken, og hjelper han med alle slags ting. Litt på skøy tror jeg det hadde gått trill rundt for dem hvis det ikke hadde vært for meg og Morten Berg, sier Johannes Lunde.

Starter ny virksomhet

Lunde driver fremdeles forretningsvirksomhet, og hadde fredag sin første dag på jobb i sitt nye kontorlokale på Forus.

– Jeg driver med tranport, med eiendom og handel, så fremtiden ser jeg lyst på. Jeg har 30 gode år igjen, sier han.