Siktet for å ha tent på to branner i Stavanger i nyttårshelgen

Mannen fremstilles for varetektsfengsling mandag ettermiddag. Han er og siktet for frihetsberøvelse og flere tilfeller av vold.

Brann i Nymansveien på Storhaug i Stavanger

En mann er siktet for å ha tent på brannen i Nymannsveien på Storhaug nyttårsaften. Han er og siktet for å ha tent på sin egen leilighet dagen etter.

Foto: Ronny Hjertås

Mannen som ble tatt av politiet etter en brann i et bolighus i Midjordgata fredag er siktet for to forsøk på å stifte mordbrann, skriver Aftenbladet .

I tillegg til brannstiftelsen i sin egen leilighet 1. nyttårsdag , er han også siktet for brannstiftelse i et av nabohusene i Nymansveien.

Brann på Storhaug

Det tok over to og en halv time før brannen i leiligheten i Midjordgata var slukket første nyttårsdag.

Foto: Anders Fehn / NRK

Mannen skal ha tent på, og holdt en kvinne inne i leiligheten mot hennes vilje., Hendelsen utløste en væpnet aksjon fra politiet sin side første nyttårsdag.

Det tok over to og en halv time før brannen var slukket. Det er skader i leilligheten der brannen startet, på loftet og vannskader i leiligheten under. Totalt ble tre personer evakuert fra huset.

Brannen på nyttårsaften

En brannpatrulje var allerede til stede da røykvarslerne gikk av i en firemannsbolig på Storhaug i Stavanger like før midnatt nyttårsaften. Brannsjef Henry Ove Berg har tidligere sagt til NRK at det kunne gått skrekkelig galt hvis brannpatruljen ikke hadde oppdaget brannen.

Brannvesenet reddet først én person og en hund ut av huset. Røykdykkerne redder like etterpå ut to personer til. Alle tre bodde i huset.

– De hadde røykskader, fikk umiddelbart legetilsyn og ble fraktet til sykehus med ambulanse, sier fortalte brannsjefen etter brannen i Nymansveien på nyttårsaften.