Hopp til innhold

Siktet 16-åring har forklart seg

HAUGESUND (NRK): 16-åringen som er siktet for ha knivstukket en 18-åring sent fredag kveld har gitt sin forklaring til politiet.

Politihuset i Haugesund.

AVHØR: En 16 år gammel gutt ble natt til lørdag pågrepet og siktet for drapsforsøk.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politiet har gjennomført avhør av både siktede og fornærmede.

– De har begge ønsket å avgi forklaring. Vi kommer ikke til å gå inn på hva de har sagt i avhør, eller hvilken relasjon de eventuelt har, sier påtaleansvarlig Cecilie Steen i en pressemelding.

Cecilie Steen, politiadvokat, Sør-Vest politidistrikt

POLITIADVOKAT: Cecilie Steen er politiadvokat ved Sør-Vest politidistrikt.

Foto: Politiet

Like før klokken 22 fredag kveld meldte politiet at de hadde fått melding om knivstikking ved en adresse sentralt i byen. På stedet var en privat fest med ungdom i tenårene. En av ungdommene ble stukket ned, og en gjerningsmann rømte fra stedet.

Den siktede 16-åringen har ikke sittet i arrest siden politiet pågrep han, men han er heller ikke løslatt.

– Med bakgrunn i hans alder kan han ikke settes i arrest, men han er fortsatt i politiets varetekt. Hvis det blir aktuelt å fengsle siktede må det vurderes alternativer. Dette vet vi mer om i løpet av mandag, forklarer Steen, og legger til at politiet har opprettet dialog med Barnevernet.

SPERRINGER: Politiet har satt opp sperringer etter knivstikkingen i Haugesund.

SPERRINGER: Politiet har satt opp sperringer etter knivstikkingen i Haugesund.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Ulike spor

Politiet avhørte i går en rekke vitner. Dette arbeidet vil fortsette i dag. I tillegg er det gjennomført kriminalteknisk åstedsundersøkelse.

– Etterforskningen fortsetter videre med gjennomgang av informasjon vi har hentet inn. Det gjelder blant annet digitale spor, vitneforklaringer og spor på åstedet, forklarer Steen.

I pressemeldingen skriver politiet at etterforskningen er fortsatt i en tidlig fase, og det er derfor viktig for dem å være tilbakeholdne med opplysninger.

– Det skal tas flere avhør av vitner og vi ønsker ikke at de skal bli påvirket av informasjon politiet sitter med, sier politiadvokaten.

Laster Twitter-innhold

Ønsker tips

Voldshendelsen skal ha skjedd på en privat fest i en bolig i nærheten av Haugesund sentrum. Det skal ha blitt filmet fra stedet, og politiet har sikret seg disse filmene fra sosiale medier.

Flere som var med på den private festen ble også avhørt av politipatruljen som først rykket. Politiet har dermed en viss oversikt over hvem som var der.

– Vi er fortsatt interessert i tips i saken. De som har informasjon kan kontakte politiet på telefon 02800, sier Lars Fredrik Bråten, politiadvokat, Sør-Vest politidistrikt.