NRK Meny
Normal

Forsvareren: – Ektemannen blir nok konfrontert med funnet i fjorden i morgen

Den drapssiktede ektemannen til Agnes Elisabeth Müller har medieforbud og vet ikke at politiet har gjort et funn i Lysefjorden. Det får han vite i avhør i morgen, tror forsvareren hans.

Agnes Müller

Politiet fant i dag en innpakket gjenstand som kan ligne en menneskekropp 150 meter fra land i Lysefjorden.

Foto: Politiet/NRK

Den drapssiktede 34-åringen ble den 30.april varetektsfengslet i fire uker. To av dem i full isolasjon med medieforbud. Det betyr at han ikke er kjent med dagens utvikling i Forsand-saken.

Politiet fant i går en menneskelignende gjenstand i Lysefjorden. Gjennom et undervannskamera har politiet sett en innpakket gjenstand som ligger på 70 meters dyp. Mannens forsvarer Ørjan Eskeland har ikke kunnet fortelle sin klient om funnene som er gjort.

– Han har hatt medieforbud og er derfor ikke kjent med denne opplysningen, men jeg forventer at dette er noe han må gjøres kjent med i avhørene i morgen. Det vil være naturlig selvfølgelig, sier Eskeland til NRK.

Intervju med Ørjan Eskeland, forsvarer for den siktede mannen til Agnes Müller.

VIDEO: Den siktede mannens forsvarer Ørjan Eskeland om funnet i Lysefjorden.

Skal avhøres i morgen

Ifølge politiet skal den siktede mannen avhøres på nytt i morgen. Sist han var i avhør var torsdag 1. mai.

– Nå er det forventet at dette blir et tema i avhøres som er avtalt i morgen, så får vi ta ting derfra. Vi får vente og se om dette er et funn i hele tatt, og så vente nye avhør. Min klient erkjenner ikke straffskyld, heller ikke nå, sier Eskeland.

– Uforstående til siktelsen

Den 34 år gamle mannen er siktet for drap på sin kone, Agnes Elisabeth Müller (36). Selv har mannen sagt at han stiller seg uforstående til siktelsen.

Fant en innpakket gjenstand på 70 meters dyp

Politiet kalte i dag inn til pressekonferanse for å fortelle at de har gjort et funn i Forsand-saken. De fortalte at de, gjennom bruk av slepekamera, har sett noe ved Forsand i Lysefjorden som ligner på et menneske.

– Vi har funnet noe som ligner på et menneske, men som vi ikke vet hva er. Vi har satt i gang et arbeid for å få heve dette. Praktiske årsaker fører til at vi kanskje ikke får det til før i morgen, sa politiinspektør Nord-Varhaug.

Nå jobber de videre med å få hevet gjenstanden.

– Vi er avhengige av profesjonell bistand for å kunne heve gjenstanden. Det jobbes med å få det til. Det er viktig for oss at vi får det opp i så god stand at det blir litt for teknikerne våre å jobbe med i ettertid, sa politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl.

Arbeidet med hevingen begynner i morgen, bekrefter Dahl klokka 16.30.

Politiet har funnet en innpakket gjenstand på 70 meters dyp i Lysefjorden som de mener ligner på et menneske. De starter arbeidet med å heve den, men trenger profesjonell bistand.

VIDEO: Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug om funnet i Lysefjorden.

Flere nyheter fra Rogaland