Hopp til innhold

Hadde tilgang til stålrør på jobben

Flensen som ble brukt til å senke liket av ektefellen Agnes Elisabeth Müller, er av en type som den siktede ektefellen har hatt tilgang til på egen arbeidsplass.

Ektemannen til Agnes Elisabeth Müller og Odd-Bjørn Næss

Den siktede ektefellen på vei inn til avhør før han ble siktet for drap. Han arbeider som rørlegger i en større bedrift og politiet mener han har hatt tilgang til stålrøret som ble funnet sammen med liket.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Konfrontert med at ektefellen var funnet på bunnen av Lysefjorden, innrullet i en presenning og senket med entung flense i stål som brukes av rørleggerfirma, la ektefellen i dag alle kortene på bordet.

Han har innrømmet drapet på sin kone og at han dumpet liket i Lysefjorden.

Den siktede har arbeidet som rørlegger i et fima i distriktet i flere år. Politiet har grunn til å tro at flensen stammer fra arbeidsplassen og at også firmabilen fra selskapet er brukt til å frakte liket og gummibåter til Dørvika i Forsand der Agnes ble dumpet i sjøen.

Politibåt og ROV i Dørvika i Forsand

Pilitiet hentet i går opp liket av en kvinne fra Lysefjorden som trolig er Agnes Elisabeth Muller. Hun var innpakket i en presenninmg og var senket til bunns ved hjelp av et tungt stålrør.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixDen siktedes tilståelse kom knapt et døgn etter at han i går ettermiddag avbrøt et planlagt avhør. Siktede ba om en pause da han ble konfrontert med funnet som var gjort søndag av en innpakket gjenstand på 70 meters dyp i Lysefjorden.

Nye konfrontasjoner


NRK vet at politiet satt inne med opplysninger om at den siktete skal ha vært i Dørvika ved minst et par anledninger etter Skjærtorsdag.

Ingen skal ha sett den siktede ektefellen i Dørvika den aktuelle kvelden Agnes Elisabeth Müller er meldt savnet fra – onsdag 16. april. Et vitne skal i følge TV2 ha sett en person i området da vedkommende kjørte forbi ca kl 23.15 onsdag 16. april.
Det skal imidlertid være flere sammenfallende opplysninger både av teknisk og taktisk karakter som gjorde at politiet ved to anledninger søkte i sjøen ved den populære badestranden.

Fattet interesse

Kriminalteknikere ved huset til Agnes Elisabeth Müller i Forsand

Kriminalteknikere har gjort omfattende undersøkelser på og rundt parets bopel på Forsand.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Politiet satt tidlig inne med opplysninger om at naboer skal ha hørt en bil som kjørte i området usedvanlig sent. Teknikere fra Kripos fattet også tidlig interesse for gummibåten som ble funnet på ekteparets bopel også i avhør med naboer.

-De var raskt interessert i båten, sier en av mange naboer som har vært inne til avhør hos politiet.

Naboer som har vært i avhør skal overfor politiet også ha gitt uttrykk for at de mente siktede har vært på tur i Dørvika etter at Agnes Elisabeth Muller sist ble sett.

Ligger avskjermet


Dørvika er også et av svært få områder der det er mulig å kjøre helt ned mot strandkanten og sette en gummibåt på sjøen, uten stor fare for å bli sett.
Veien ut mot Dørvika er relativt ubebodd. Det ligger kun noen få hus og en del hytter langs veien og biler som parkeres ved Dørvika vil være skjult både fra veien og fra bebyggelse
.
Politiet beskrev i går funnet av det de mente var Agnes Elisabeth Müller som et gjennombrudd i etterforskningen.

– For oss er dette et gjennombrudd i saken. Vi vil fortelle den siktede ektemannen om funnet i avhøret vi gjennomfører onsdag, sa politiinspektør Kristin Nord-Varhaug til NRK i går.

Politiet holder vakt ved stedet der Agnes Müller trolig er funnet

Liket av det politiet tror er Agnes Elisabeth Müller ble lokalisert og hentet opp fra bunnen av Lysefjorden utenfor Rørvika i Forsand.

Foto: Eirin Gjesdal / NRK

Festet i stropp


I det avhøret ble 34-åringen også konfrontert med flensent som er brukt for å senke liket i havet . Stålrkonstruksjonen var festet i en stropp som var surret rundt presenningen som dekket liket.

Flensen brukes blant annet for å binde sammen store vannrør og er noe siktede har hatt tilgang på i den bedriften han jobber i. Han arbeider i et større firma i regionen som blant annet driver med rørleggeroppdrag både for private og industrien. Den siktede har jobbet i dette selskapet som rørlegger i flere år. Han disponerer også en av selskapets firmabiler på fritiden.

Dialog med politiet

Agnes Elisabeth Müller

Agne Elisabeth Muller ble meldst savnet av sin ektefelle tre dager etter at hun forsvant. han er nå siktet for drap.

Foto: POLITIET

-Jeg kan bekrefte at vi har hatt en dialog med politiet, men kan ikke si noe mer ut over dette, sier en representant for ledelsen i selskapet.

Den siste vitneobservasjonen av Agnes Elisabeth Müller skal være tidlig onsdag kveld. Etter det NRK kjenner til skal en gutt lekt sammen med et av ekteparets barn på deres bopel ved 18-tiden onsdag kveld. Da skal Agnes ha vært hjemme.

Dekket til

Politiet har tidligere søkt i Dørvika med undervannskamera , men da nærmere land. Opprinnelig ønsket man å foreta et nytt søk sist mandag, men dette ble fremskutt en dag på grunn av dårlig værvarsel. Mannskap fra Norsk Folkehjelp lokaliserte da det innpakkede objektet på 70 meters dyp ved hjelp av slepekamera.

Funnstedet lå om lag 150 meter fra land. Få timer senere dro teknikere fra politiet til ekteparets bopel og satte opp presenninger over trappen som fører ned til kjelleren i ekteparets bopel.