Sikrer skipsvrak før stormen kommer

Rogaland forbereder seg på storm og springflo og store og små forberedelser er i gang. På Ogna blir et verna skipsvrak flytta fra vannkanten.

Restene etter et gammelt skipsvrak måtte flyttes i hu og hast i morges

VIDEO: Kulturminnet som forrige storm skylte i land på Ogna blir sikra fra det ventede været.

Skipsvrakrestene som ble skylt i land på Ogna blir nå flyttet for å unngå at den varslede stormen i formiddag tar med seg restene.

Skipsentusiast Jan Wiig har fått tillatelse til å kjøre ned på stranden med traktor for å ta vekk skiprestene som trolig stammer fra skipet Magdalene Christine som forliste i 1852.

Madland havn

Det blåser godt på Madland havn.

Foto: Arild Espeland / NRK

– Vi klekket ut planen i går kveld, og fant ut at vi måtte smi mens jernet var varmt. Vi måtte dra ut før ekstremværet kommer og nå flyttes det til Jærmuseet, seier Wiig.

Meteorologene varslet i går om storm og uvanlig høy vannstand. I dag har de oppjustert varselet til eksremvær og melder om at vannstanden blir enda høyere enn de trodde i går. Meteorologen advarer mot at ekstremværet Vidar kan gi store materielle skader på Vestlandet.

Det blåser allerede godt på Sør-Jæren:

– Vannstanden blir enda høyere enn vi trodde i går, sier meteorologen og advarer mot at ekstremværet Vidar kan gi store materielle skader på Vestlandet.

VIDEO: Vannet har allerede begynt å stige sør på Jæren. Det er venta ekstremt høy vannstand på Vestlandet. Her fra Kvassheim fyr i Hå.

Laster Twitter-innhold