Hopp til innhold

Sier ja til sykkelvei på Finnøy

Finnøy-ordfører Gro Skartveit jubler etter å ha fått lovnader om sykkelsti fra tunnelåpningen ved Finnfast, og inn til sentrum.

Skartvei og Pollestad

GOD STEMNING: Det var gode nyheter Geir Pollestad tok med seg til Finnøy torsdag.

Foto: Ragnhild Ås Harbo / NRk

– Selv om vi kanskje ikke skal si det når vi har statssekretærer på besøk, så sier jeg likevel jippi! For det er en viktig dag, og vi skal jobbe alt vi kan videre, sier Skartveit til NRK.no.

Torsdag fikk Finnøy-ordføreren besøk av statssekretær Geir Pollestad i samferdselsdepartementet. Han har sagt ja til å gjøre veien på Finnfast tryggere, og det er høy trafikk og mye bompenger fra Finnfast som gjør det hele mulig.

– Finnfast har vært en suksesshistorie

– Nå har trafikken økt voldsomt, og Finnfast er en suksesshistorie. Men det er egentlig de myke trafikantene som betaler prisen for dette, og derfor syns jeg det er rett og rimelig at vi nå får på plass en gang- og sykkelvei fra tunnelåpningen og inn til sentrum.

Det er snart fire år siden Finnfast-tunnelen var på plass. Spådommen den gang var at det ville passere 462 biler i døgnet. Men dagens tall er et helt annet.

– Nå er vi på nærmere tusen biler i døgnet, og det har vært en økning hele tiden, sier Skartveit.

Nedbetalingstiden halvert – nok penger til sykkelsti

Nedbetalingstiden til Finnfast var beregnet til 20 år. Men på grunn av trafikkmengden er tiden nå halvert. Derfor skal bompengene også gå til å dekke den nye sykkelstien, men uten at det skal gå hardere ut over lommebøkene til bilistene.

– For bilistene vil Finnfast være nedbetalt lenge før det de opprinnelig ble forespeilet, og med lavere takster, sier Pollestad.

Sikker på å få ja i Stortinget

Men selv om det kom et ja fra statssekretæren i dag, er ikke målet nådd.

Nå skal ordfører Skartveit ta saken videre til fylkeskommunen og vegvesenet, for å utarbeide en konkret plan, som til slutt vil ende opp i Stortinget. Men Pollestad er sikker på å få klarsignal.

– Partiene som skulle finne på å stoppe dette skal være ganske spesielle, sier han til NRK.no.