Hopp til innhold

Siddisprisen til Arvid Sjødin

Advokat Arvid Sjødin ble tildelt Siddisprisen under Stavanger journalistlag sin årlige prisutdeling som gikk av stabelen fredag. Han kunne ikke delta selv, så prisen fikk han overrakt av juryen dagen før.

Prisen deles ut til en person, gruppe eller organisasjon i Stavanger eller Sør-Rogaland som på en særskilt måte har bidratt til å skape en åpenhet og/eller debatt.

I sin begrunnelsen påpeker juryen blant annet at han i løpet av det siste året har klart å oppklare to justismord.

I en video av overrekkelsen, filmet av NRK-fotograf Tom Edvindsen, sier Sjødin:

– Det er en ære å motta prisen. Jeg hadde ikke ventet dette. Jeg trodde jeg kort skulle svare på noen spørsmål som vanlig, sier han.

– Det betyr mye å få endre det som er galt i samfunnet vårt. Og der er det mye galt. Det er jobben vi gjør nå, med å endre lover. Det er ikke få lover som er endret av Birgitte-saken, og det må vi fortsette å jobbe med, sier han, og legger til:

– Det virker som lovgiverne ikke forstår konsekvensene av lover de lager. Det er helt utrolig at man skal sitte med drapsdommer resten av livet, eller at en som er frifunnet skal betale erstatning selv om han er frifunnet. Det har skjedd med Viggo (Kristiansen, journ.anm.). Så vi kommer ikke til å gi oss.

Arvid Sjødin
Foto: Mathias Oppedal / NRK