NRK Meny
Normal

Siddisene skal sørge for liv i et bilfritt Vågen

Politikerne i Stavanger har bestemt at Vågen skal være bilfritt de fire neste somrene. Nå vil de vite hva siddisene ønsker at skal erstatte bilene. Vi tok dem på ordet.

Politikerne har bestemt at Vågen i Stavanger skal være bilfritt de neste fire somrene. Nå skal siddisene foreslå hva som skal erstatte bilene.

Da vi spurte tilfeldige Siddiser i Vågen hva de ønsker skal erstatte bilene, fikk vi mange gode forslag.

I torsdagens ettermiddagsending på radio utstyrte vi oss med post-it lapper og flipover, og spurte tilfeldige forbigående i Vågen hva de vil at den skal brukes til om sommeren. Forslagene som kom inn var mange. Her er et utvalg:

  • Bryggedans
  • Tivoli
  • Bondens Marked
  • Trekkspillfestival
  • Skalldyrfestival
  • Familiearrangementer
  • Utendørskino
  • Seiling og padling
  • Fiskekonkurranser
  • Yoga-festival

«Veien videre»

Vedtaket ble fattet tirsdag 24.mai i kommunalstyret for miljø og utbygging, og hele 10 av 11 i styret stemte for et bilfritt Vågen. Politikerne vedtok også at de vil ha en idedugnad om hva Vågen skal fylles.

Forslagene vi samlet inn ble til slutt overlevert til nestleder i kommunalstyret for miljø og utbygging, Leif Arne Moi Nilsen.

Han anslår at det har kommet inn omtrent 70 forslag, og fremover nå skal disse kategoriseres. Deretter skal det være et møte i Arbiedsutvalget til KMU. Hoevdoppgaven deres nå er «veien videre», så alle som vil si noe på møtet får muligheten til det, og så begynner arbeidet med Sommervågen med en gang.

– Alle foslag tas på alvor, sier Moi Nilsen.

Leif Arne Moi Nilsen

Nestleder i kommunalstyret for miljø og utbygging, Leif Arne Moi Nilsen synes det er et godt vedtak å stenge Vågen for trafikk i sommermånedene.

Foto: Andreas Molland / NRK

Har fått fasiten

Moi Nilsen er en av de som har argumentert for at Vågen skal holdes åpen for ordinær trafikk, men han påpeker at han ikke hadde bestemt seg før han fikk vite hva innbyggerne i Stavanger mener om forslaget.

– Jeg har ikke endret mening, jeg har bare fått fasiten, sier han.

Det er fortsatt usikkert hva som kommer til å fylle den ellers noe trafikerte plassen, men en ting er allerede bestemt.

– Det skal være en stor byscene med gratiskonserter i Vågen hver onsdag, sommeren igjennom. Men, scenen vil i tillegg være åpen for alle, og bare dette vil gjøre Vågen til et bedre sted enn hva det har vært tidligere, sier Moi Nilsen.

Vågen stenges for trafikk

Politikerne håper at et bilfritt Vågen skal sørge for enda mer folkeliv de fire neste somrene.

Foto: Andreas Molland / NRK

Et bedre sted

En eventuell dårlig klima denne sommeren bekymrer han lite.

– Det er klart det bør være noenlunde godt vær, men konserter vil det fortsatt være, og man kan sitte under tak. På et vis vil dette bli Nordens Paris, sier Moi Nilsen.

Han er heller ikke bekymret for de som er imot det nye vedtaket.

– Jeg er helt sikker på at de som er negative nå, er positive til endringene når sommeren er over, sier Moi Nilsen.