Normal

Sevland tar fire nye år

Stavangerordfører Leif Johan Sevland har gitt nominasjonskomiteen i Stavanger Høyre beskjed om at han ønsker å ta fire nye år som ordfører.

Leif Johan Sevland
Foto: Turid Borgen / NRK

Høsten 2007 har Leif Johan Sevland vært ordfører i Stavanger i 12 år. Det gjør ham historisk - ingen tidligere Stavanger-ordførere har sittet så lenge sammenhengende.

Var i tvil

Sevland sier at han var i tvil om han ville nomineres for nok en valgperiode, men at han har veldig lyst til å fortsette.

- Det er en beslutning jeg har brukt mye tid på, og som vi har snakket mye om hjemme. Det er på mange måter et livsvalg. Det er en veldig krevende jobb som betyr at du jobber dag og natt, helger og hverdager, sier han.

Men Sevland understreker at når avgjørelsen nå er tatt, så gleder han seg til valgkampen - og til eventuelle fire nye år i ordførerstolen.

Mange utfordringer

- Jeg har fått utallige oppfordringer. Hvis alle som har kontaktet meg, stemmer Høyre, så skal vi gjøre et godt valg bare med det, sier han.

- Var du ikke fristet til å gi deg på topp?

- Jeg skal nok gi meg på topp, men jeg hadde tenkt at den toppen kunne komme om noen år. For øyeblikket går Stavanger veldig godt. Men vi er veldig avhengig av oljevirksomheten. Den skal fortsatt være her i lang tid framover. Hovedutfordringen er imidlertid å skaffe byen enda flere bein å stå på, sier Sevland