Sevland blir ny ONS-direktør

Ordfører i Stavanger Leif Johan Sevland (49) blir ny administrerende direktør i ONS. Han starter i jobben i løpet av første halvår 2012.

Leif Johan Sevland

- Dette gleder jeg meg rett og slett til, sier Leif Johan Sevland som i dag er ordfører i Stavanger.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Sevland overtar direktørjobben etter Kjell Ursin-Smith, som går av etter oppnådd pensjonsalder.

– Leif Johan Sevland er styrets førstevalg. Vi er svært tilfreds med at han har ønsket å bli frontfiguren for ONS. Det sier Lars A. Takla, styreleder i ONS.

– Sevland har bygget opp et internasjonalt nettverk innenfor energisektoren som ONS kommer til å ha stor nytte og glede av. Vi kan vanskelig se at det finnes en bedre kandidat til å overta denne jobben, sier Takla.

– Dette gleder jeg meg rett og slett til

Leif Johan Sevland går av som ordfører i Stavanger høsten 2011. Han ser frem til å overta som leder for ONS.

– Frem til oktober 2011 skal jeg fortsatt være ordfører i Stavanger, og ordførerjobben skal bli gjort med det samme forpliktende engasjement som jeg har følt hele tiden siden jeg ble valgt første gang i 1995, sier han.

– Da jeg tok beslutningen om ikke å søke gjenvalg til Stavanger bystyre, var det naturlig nok viktig å få en avklaring om hva jeg skal gjøre etterpå. Jeg er glad for at den avklaringen nå er kommet og jeg er svært tilfreds med at det ble ONS. Dette gleder jeg meg rett og slett til, sier Sevland.


Flere nyheter fra Rogaland