NRK Meny
Normal

Ser du likheten?

Sjelden – om noen gang – har det vært tre brødre på banen samtidig på en Viking-trening. Og Eirik, Amund og Torje Wichne er att på til firlinger.

Firlingene Wichne på Viking-trening.

Viking-trener Kjell Jonevret må innrømme at det er rimelig spesielt at firlingene Eirik, Amund og Torje Wichne samtidig var på trening i Vikinghallen på Tjensvoll i Stavanger denne uka.

Det har før vært mye prat om alle islendingene i Viking. Snart kan det være Mandal-dominansen alle snakker om.

Fra før er keeper Amund Wichne på plass i klubben. Denne uken fikk han imidlertid selskap av to til av de fotballspillende firlingene fra Mandal. Viking hadde invitert Torje og Eirik til å bli med på trening i Vikinghallen i Stavanger.

– Det er veldig gøy å få vist oss fram på høyt nivå! Og å ta med seg videre at man har spilt med noen av de beste i Norge, sier Eirik Wichne.

– Ja, det er gøy å kjenne på nivået og lære av de beste, følger bror Torje opp.

– Konkurransen har hjulpet oss

Det går greit å ha noenlunde kontroll på hvem som er hvem av de tre brødrene fra Mandal så lenge de ikke flytter på seg. Verre er det når de blander seg med resten av Viking-laget under treningen i Vikinghallen.

Det har alltid vært fotball på maten hjemme hos familien Wichne. Litt svømming her, og litt turn der, men stort sett fotball. Og siden de er firlinger, har det blitt mer kniving enn normalt.

– Vi har alltid noen å spille med, og det er alltid konkurranse om hvem som skal vinne. Det har hjulpet oss litt på vei, sier Torje.

– Merker at det er tre divisjoner opp

Mens Amund kom til Viking med kontrakt i sommer, spiller Torje og Eirik til daglig i tredjedivisjonsklubben Mandalskameratene.

– Man merker jo at det er tre divisjoner opp. Tempoet er høyt, og du må være konsentrert hele tiden. Det er vi ikke så vant til i Mandal, sier Eirik.

Men den mer erfarne broren Amund, gir brødrene skryt.

– Jeg vet at de er gode fotballspillere begge to, så jeg var veldig trygg på at de skulle komme hit og gjøre en god figur, sier keeperen.

Fjerdemann holder seg hjemme

Bare fjerdemann i firlingflokken, Idar, mangler. Han spiller også i Mandalskameratene.

– Han har valgt å ikke satse, men han er veldig god, så hadde han satset, så hadde han kommet langt, skryter Eirik.

– Amund, hvordan har det vært for deg å flytte vekk fra de tre andre?

– Det har vært et lite tomrom – jeg har jo alltid hatt masse folk rundt meg, men det har gått fint. Selv om jeg savner å spille med brødrene og kameratene i Mandal, så har jeg alltid vært klar på at det å gå til en større klubb er et nødvendig steg å ta, sier han.

Jonevret: – Deres tid kommer

Viking-direktør Arne Larsen Økland håper på brødrerabatt hvis det en gang blir aktuelt å signere Torje og Eirik.

– Men de er jo ikke her fordi de er firlinger. De er her fordi de er gode fotballspillere, konstaterer Økland.

Tre firlinger på samme trening gjorde også inntrykk på Viking-trener Kjell Jonevret.

– Det var bra innsats av alle sammen, sier Viking-treneren, som påpeker at Eirik og Torje ennå er unge:

– Vi har hørt mye godt om dem, så det var kjekt å ha dem med. Deres tid kommer, sier Jonevret.