Ser du hva som er spesielt med dette lagbildet?

For første gang i klubbens, og kanskje i norsk fotballs, historie har Bryne FK tatt et slikt lagbilde.

Bryne FK lagbilde

På grunna av antall spillere, er dette bildet for bredt for NRK sine maler. Se lenger nede for navn og hele bildet.

Foto: Bryne FK

– Vi vet at Barcelona har gjort det. Og så var det kanskje Lyon. I alle fall store lag i Europa, sier hovedtreneren til Bryne FK Damer, Terje Nesse, til NRK.

I går var det en historisk dag for Bryne FK. Den tradisjonsrike jærklubben brøt med en mangeårig tradisjon. For første gang ble det tatt et felles offisielt lagbilde av klubbens seniorlag på herre- og kvinnesiden.

– Et felles lagbilde mot et felles mål. Opprykk til 1. divisjon, sier Nesse.

Satser på damene

Mens herrelaget til Bryne FK har lange tradisjoner i norsk toppfotball, er kvinnelaget et relativt nytt bekjentskap. I alle fall på dette nivået.

– Vi rykket opp til 2. divisjon før fjorårssesongen og endte på tredjeplass. Førsteplassen får kvalifisering til opprykk. Vi spiller i en vestlandsserie mot blant annet toerlagene til Klepp, Avaldsnes, Arna-Bjørnar og Sandviken, sier Nesse.

Målet i år er opprykk til 1. divisjon. Det samme målet som herrelaget har, som rykket ned fra 1. divisjon etter forrige sesong. Da kan det bli enda mer satsing på kvinnefotball på Jæren som fra før har lange tradisjoner med kvinnelaget til Klepp.

– Vi har bevisst gjort en satsing på jentesiden generelt. Jenteløftet. Og så har det vært gode og dedikerte personer rundt seniorlaget, sier daglig leder i Bryne FK, Asle Tjøtta.

– Hva går det ut på?

– Vi har hatt noen med helger med et prosjekt som vi kaller for «alle jentene på banen». Vi har også vært tydelige på at den nye sportsplanen er kjønnsuavhengig. Felles retningslinjer og felles maler for spillerutviklingen.

– Hva med økonomien?

– Det har ikke vært en bevisst økonomisk satsing utover at det koster mer å ha et kvinnelag i 2. divisjon enn 3. Men det tar vi. Og skulle kvinnelaget lykkes enda mer, så skal vil det bare være positivt, sier Tjøtta.

Historisk?

Det felles lagbildet er postet på Bryne FK sine Facebook-sider. Der gjøres det et poeng ut av dette sannsynligvis er historisk. At det er første gang en klubb på dette nivået gjør dette i Norge.

– Jeg har spurt norsk toppfotball og kvinnefotballmagasinet, de har i alle fall ikke hørt om noen fotballklubber på dette nivået som har gjort dette, sier Terje Nesse.

– Vi har tenkt på dette siden i fjor. Vi lot oss inspirere av de store europeiske klubbene. Vi er stor fotballfamilie.

Bryne FK lagbilde

Fra venstre øverst: Pål Fjelde, Mari Horpestad, Andreas Jacobsen, Live Sel, Jonatan Braut Brunes, Einar Tunheim Lye, Tonje Øfsteng, Andreas Ueland, Karen Aarrestad Nesse, Paul Addo, Sigrid Hopen Eliasson, Vegard Skjørestad, Jenny Høie Holen og Bjarne Langeland. Midten fra venstre: Atle Soma, Sverre Sele, Erik Rosland, Mathilde Gabrielsen, Simen Næss, Oline Øfsteng, Adrian Berntsen, Karina Fløysvik Hæåk, Kris Devaux, Igor Spiridonov, Emilie Lomeland, Frank Hole, Jenny Flatmo, Kristian Heimdal Magnusson, Martha Helvig Omdal, Ola Johannes Elvedahl, Sander Ystanes, Oddbjørn Øfsteng og Even Sel. Foran fra venstre: Sirwan Saadun, Terje Nesse, Omar Fonstad El Ghaoudi. Kristin Aarrestad Nesse, Mads Bøgild, Marthe C. Johannessen, Rogvi Baldvinsson, Ingrid K. Bøe, Robert Undheim, Caroline Hadland Hunnestad, Asle Tjøtta, Iselin Evje Rusdal, Krister Wemberg, Emilie Erland, Rune Pedersen Bore, Ida Elvedahl, Ole Hjelmhaug, Stian Rosseland og Jone Horpestad.

Foto: Bryne FK