– Det er en målgruppe vi lenge har ønsket å nå

Sentrumsforeningene i Stavanger og Haugesund har sett potensial i Pokémon GO. Nå skal de arrangere eventer for spillere i begge byene.

Pokemon GO-spiller

Pokémon GO har endret bybildet på rekordtid, noe Sentrumsforeninger nå heier frem.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Dette har kommet i et vanvittig tempo, det er bare en måned siden det ble lansert og bybildet er jo helt endret, sier Cecilie Christ, daglig leder i Stavanger Sentrum.

Hun mener at spillingen gjør at ungdom får en større tilknytning til byen, noe som er stimulerende for bybildet og handel.

– Det er en målgruppe vi lenge har ønsket å nå. Vi har respekt for at de bruker mange timer på å fange Pokémon i byen, sier hun.

Nå planlegger hun et Pokémon-arrangement som skal inkludere og samle spillere.

Jaktdag i Stavanger sentrum

– Vi planlegger nå et event neste lørdag 13. august hvor vi i et par timer setter ut ekstra mange lures i sentrumsgater. Da skal det bli mulighet for mange å ha en ekstra god jaktdag i Stavanger sentrum. I tillegg ønsker vi å få til opplæring slik at det ikke bare er de beste som kan vinne. Vi ønsker at alle skal ha muligheten til å lære eller se, sier Christ.

Cecilie Christ

Cecilie Christ, Daglig leder for Stavanger Sentrum mener Pokèmon GO er positivt for Stavanger sentrum.

Foto: Inger Johanne Stenberg/NRK

I Haugesund har sentrumsforeningen også engasjert seg i Pokémon, og denne helgen skal de arrangere et slik event. Camilla Klovning Strømø, Sentrumskoordinator for Haugesund Sentrum forteller at de har merket flere positive virkninger av spillet.

– Mange av disse pokestopsene er jo steder der det er kulturelle ting som for eksempel statuer og slikt. Ungdommene blir gjerne bedre kjent med de forskjellige stedene vi har her i byen, sier hun.

Tror trykket kommer til å vare

– Det er viktig at de som aldri har sett en Pokémon skal få se hva det dreier seg om. Misnøyen øker, og folk synes det er belastende å ha pokestops, så det er viktig å få frem at det ikke er noe negativt, det får folk til å bevege seg mange mil til dagen, sier Christ.

Hun tror at trykket i byen kommer til å vare, og ser for seg flere arrangement utover høsten.

Flere nyheter fra Rogaland