Hopp til innhold

Sendt ut for å helbrede

Etter en konferanse i IMI-kirken ble konfirmanter og andre ungdommer sendt ut i byen for å helbrede mennesker.

IMI-kirken Stavanger

IMI-kirken teller rundt 700 medlemmer i Stavanger, og har sitt utspring i den evangelisk-lutherske misjonsorganisasjonen Normisjon.

Foto: Tom Haga

Etter undervisning i helbreding ved bønn og håndspåleggelse i kirken, ble tenåringer som deltok på Impuls-konferansen i Indremisjonskirken (IMI) i Stavanger i helgen, sendt ut for å teste det de hadde lært i praksis.

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Sogneprest og misjonsrektor reagerer

Rundt 3.500 unge i alderen 13-19 år har de siste to helgene deltatt på Impuls-konferansen i regi av IMI-kirken.

Både rektor Bård Mæland ved Misjonshøgskolen og sogneprest Ola Hunsager i Gand menighet i Sandnes mener gatehelbredingen er uklok.

– Det er en åndelig risikosport. Sykdom er blant det mest sårbare i livet. Å behandle det på en slik måte er ganske risikabelt. Det er problematisk overfor dem man tilbyr helbredelse til, men enda mer problematisk er det å dytte dette på svært unge mennesker som kanskje ikke engang har et avklart forhold til kristen tro, sier Mæland til avisen.

Han mener denne delen av konferanseprogrammet bør være forbeholdt deltakere i myndig alder.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger på at mye har vært bra. Men jeg beklager at konfirmanter sendes ut på gata for å helbrede folk, sier han.

– Vil lære av tilbakemeldingene

I en pressemelding kommenterer pastor i IMI-kirken, Martin Cave, og daglig leder i Impuls, Halvor Lindal, dagens avisoppslag.

– Vi tror ikke at muligheten til å be for mennesker har noen aldersgrense. Men vi er oppmerksom på samlingen av mange unge mennesker, som kan ha ulik modenhet både i forhold til tro og liv, krever ryddige former, skriver de to i pressemeldingen.

De peker på at deltakelsen var frivillig, og skjedde parallellt med andre aktiviteter. De legger også vekt på at ungdommene først og fremst ble sendt ut for å velsigne, og ikke helbrede.

– Vi tar til oss synspunktene om at hensynet til de yngste tenåringene kunne vært bedre ivaretatt, og ønsker å la oss korrigere av dette. Vi vil lage nye og bedre rutiner på dette området til neste gang, skriver Cave og Lindal.

Martin Cave og Halvor Lindal understreker at bønn for syke er en viktig del av IMI-kirkens praksis.

– Vi leter etter måter folk kan møte Guds godhet på der de er. Å være til stede i byen, for å be for mennesker, er ett av flere uttrykk for dette, skriver de i meldingen.