NRK Meny
Normal

Tre siktet for GHB

Tilstanden er nå bedre for mannen som drakk GHB i Sandnes i natt. Tre menn i 19-årsalderen er siktet..

GHB på Cola-flaske

Illustrasjonsbilde

Foto: NRK

Bakgården Bar & Cafè

Utenfor dette utestedet drakk en mann GHB i natt

Foto: Per Thime/NRK

Politiet fikk melding fra et utestedet Bakgården Bar og Cafè i Sandnes klokken 02.17 om en mann som hadde drukket av en medbrakt flaske, noe han angivelig skal ha trodd var sprit.

Det viste seg at flasken inneholdt partydopet GHB.

- Mannen var bevisstløs da ambulansen hentet på stedet seier operasjonsleder Tone Baustad ved Rogaland Politidistrikt til NRK.

Seks tilfeller med GHB

Nattens hendelse med GHB i Sandnes var ikke den eneste. Totalt har politiet fått inn meldinger på totalt seks tilfeller av personer som har drukket det svært farlige stoffet.

- Vi ønsker ikke å si på hvilke utesteder dette gjelder, men de fleste tilfellene skjedde ved et spesielt utested i Stavanger sier Baustad.

Tre personer pågrepet

Tre menn i 19-års alderen ble pågrepet i Sandens sentrum søndag formiddag, siktet for å ha oppbevart eller overdratt GHB. De satt i avhør utover kvelden søndag, og politiadvokat Ørjan Ogne ved Rogaland politidistrikt sier at siktelsen kan bli utvidet. 

Mannen som er 31 år, fikk intensiv behandling ved Universitetssykehuset i Stavanger. Søndag fikk NRK opplyst ved sykehuset at mannens tilstand er bedre.

Trodde det var sprit

Ved utestedet Bakgården Cafè og Bar i Olav Kyrresgate i Sandnes sies det at GHB-forgiftningen var et fryktelig uhell.

Medier Erlend Brandsdal sier til aftenbladet.no at vedkommende som er på sykehuset trodde det var sprit han drakk fra en flaske.

Bakgården Cafè og Bar

Mannen var sammen med kompiser og befant seg utenfor utestedet da tre personer kom bort.

Da kompisene ble gjort oppmerksom på at det var GHB han hadde drukket og at han måtte passes på, sprang de vekk.

Brandsdal sier det er viktig å få med at dette ikke skjedde inne på utestedet. Medeieren kjenner GHB-offeret personlig, og tar det som skjedde tungt.