Seks menn siktet for grov vold, ran og kidnapping

En mann kontaktet selv politiet i Haugesund lørdag kveld og fortalte at han var kidnappet, ranet og skadet. Tirsdag framstilles tre av de seks for varetektsfengsling.

Haugaland Tingrett

Her i Haugaland tingrett ble tre menn i går varetektsfengslet i fire uker, tre andre menn fremstilles i dag.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Ifølge Haugesunds Avis ble seks menn pågrepet natt til søndag etter at en mann selv kontaktet politiet. Mannen skal ha blitt flyttet fra sted til sted, og blitt utsatt for vold. Han ble kjørt til sykehuset med kuttskader som måtte sys.

Politiet mener alle seks siktede tilhører et kriminelt nettverk. Alle tre som ble varetektsfengslet i går, fikk brev- og besøksforbud i hele perioden, slik at de ikke får snakket sammen i innledningen av etterforskningen. Tirsdag framstilles de siste tre som er siktet i saken.

Ordknappe forsvarere

Flere forsvarere er svært ordknappe, da politiet har klausulert sakens dokumenter. Det betyr at forsvarerne bare får se papirene politiet sitter med, dersom de skriver under på taushetsplikt. Dette gjelder også overfor egen klient.

– Jeg vil ikke kommentere dette i det hele tatt, sier forsvarer Bjørn O. Vikse. I denne saken er vi pålagt taushetsplikt, og kan dermed ikke gå ut med noen detaljer, fortsetter han.

– Det kan jeg ikke si noe om, sier advokat Sverre Hetland. Han vil ikke engang bekrefte at han er forsvarer i denne saken.

– Min klient mener at han var på feil sted til feil tid, sier advokat Sigvald Arne Mortveit. Han forsvarer en 21-åring som i går ble varetektsfengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon. Mortveit har ikke underskrevet på taushetsplikten, dermed har han ikke tilgang på dokumentene i saken.

– Men klient sier han har vært til stede, men erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Thor Arne Reitan. Han forsvarer en 38 år gammel mann som mandag ble varetektsfengslet i 4 uker. Min klient har ikke bestemt seg for om han vil anke varetektsfengslingen, han har tatt betenkningstid, sier Reitan.

Heller ikke advokat Benedicte Storhaug vil si noe.

– Jeg har ikke møtt min klient ennå, sier Storhaug.

Tidlig i etterforskningen

Politiadvokat Anette Jacobsen Mokleiv

Politiadvokat Anette Jacobsen Mokleiv.

– Vi er i en veldig tidlig fase av etterforskningen, men det jeg kan si er at siktelsene omhandler grov kroppsskade, frihetsberøvelse og ran, sier politiadvokat Anette Jacobsen Mokleiv i Sør-Vest politidistrikt.

– Dokumentene i saken er klausulert, for å hindre bevisforspillelse, sier Mokleiv. Hun vil ikke si noe om tilstanden til den fornærmede i saken, kan sier han har vært i stand til å forklare seg.

Flere nyheter fra Rogaland