NRK Meny
Normal

Seks innbrakt etter knivoppgjør i Stavanger

Politiet har brakt inn seks personer til avhør etter knivstikkingen ved en Shell-stasjon i Stavanger sentrum søndag kveld.

Sikra spor

Politiet skal ha sikra seg gode spor i saken.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

To personer ble skadd i det politiet tror var et gjengoppgjør. Begge de to skadde ble brakt til Stavanger universitetssjukehus.

Sykehuset opplyser at en mann født i 1990 er alvorlig skadd. Hans tilstand betegnes som stabil. Den andre skadde er en mann født i 1996. Han er bare lettere skadd, opplyser sykehuset.

– Det er seks personer som er satt i arresten. De er sikta for kropsskade, opplyser jourhavende politijurist i Rogaland politidistrikt til NRK i 08-tiden i dag.

Avhøres i dag

– Det er ennå uklart hva som var motivet for knivstikkingen, men vi heller mot at det dreier seg om et gjengoppgjør, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt.

Han sier at det må videre undersøkelser og avhør til før det blir utformet en siktelse.

– De som er innbrakt sitter i påvente av avhør som skal skje i dag, sier han.

Det var i 19-tiden søndag at politiet fikk melding om knivstikking ved en Shell-stasjon i Løkkeveien, som ligger i sentrum av Stavanger.

Håper på hjelp fra overvåkningsvideo

Alle de involverte beskrives som yngre menn. Bensinstasjonen og et område rundt ble sperret av.

– Vi har håp om at det er gode bilder fra videoovervåking, sa operasjonsleder Tor Helge Stavik i Rogaland politidistrikt til NTB søndag kveld.

I 21-tiden søndag kveld måtte politiet i Stavanger rykke ut igjen til nok en knivstikking. Denne gang på Tjensvoll.

En mann og en kvinne ble funnet knivskadd. I denne saken er en mann pågrepet og siktet. Hendelsen har ikke sammenheng med knivstikkingen ved Shell-stasjonen, opplyser politiet.