NRK Meny
Normal

Seier til Oilers på hjemmebane

Stavanger Oilers vant den første finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey 4-2 over Storhamar.

Christian Hanson

Christian Hanson jubler etter andre målet under første finalekampen i ishockey mellom Stavanger Oilers og Storhamar i DNB arena.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– For det første er det deilig å spille hockey igjen etter en lang pause, og vi overbeviser jo veldig i første periode, vi styrer butikken fullstendig, sier en fornøyd Christian Dahl Andersen like etter kampen.

Oilers åpnet første finalekamp med å rundspille Storhamar i første periode, men likevel tok det over ti minutter før det faktisk ble mål til hjemmelaget. Det var Dan Kissel som til slutt fikk lurt pucken i mål.

– Jeg tror vi hadde godt av den ferien Thoresen ga oss, sier oilers-spiller Mathias Trettenes fornøyd.

Den andre scoringen i første periode slo Jean-Michel Daoust inn, og scoringen gikk galant mellom beina på keeperen til Storhamar. Stillingen sto 2-0 til hjemmelaget etter første periode.

Viktig seier

– Hvor viktig er det med seier?

– Det er selvfølgelig viktig, vi trenger fire seiere for å vinne, så hver seier er like viktig, sier Dahl Andersen.

I andre periode viser derimot Storhamar at de er med i kampen igjen. Christian Larriveé reduserte, men etter en tregere andre periode henter Oilers seg inn og Trettenes får pucken i mål.

– Storhamar har også kvalitet i laget, de kunne senke skuldrene etter første periode og hadde ingenting å tape. Vi er ikke like bra i andre periode og tar ikke initiativ med puck på samme måte, reflekterer Dahl Andersen, om den noe dårligere spilte andreperioden.

– Heldigvis klarer vi å ta tilbake føringen, noe vi er godt fornøyde med, sier Trettenes.

Etter at Oilers slapp inn mål og klusset litt, hentet de seg inn igjen. Etter to spilte perioder ledet hjemmelaget 4-2 i DNB Arena.

Neste stopp er Hamar

I siste periode ble det ingen målveksling, men Oilers viser at de er det sterkeste laget på banen, og den første finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey ender med 4-2 til Oilers.

Det var 4037 tilskuere som så kampen i DNB Arena i Stavanger i kveld.

Neste stopp i finalerundene blir mot samme lag på Hamar.

– Vi skal gå ut på samme måte som vi gjorde i første periode her, så får vi se hva som skjer, sier Trettenes.