Verdens mest prestisjefylte kokkekamp

Norge er regjerende mestre i verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. Klarer Christopher W. Davidsen å gjenta bragden i Bocuse d'Or?

Christopher Davidsen

Christopher W. Davidsen skal forsvare Norges ære når flere av verdens beste kokker konkurrerer om gull i kokke-VM Bocuse d'Or. Her fra kokke-EM der han tok sølv.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

Norske Christopher William Davidsen tok seg til finalen etter å ha blitt nummer to i den europeiske delfinalen i mai 2016. Davidsen, som til daglig jobber på restauranten CAYA i Trondheim, har med seg assistenten Håvard Werkland til Lyon.

De skal kjempe mot 23 team fra like mange land i hele verden, som konkurrerer over to dager. Hver kokk har 5 timer og 35 min på å tilberede og presentere én kjøttrett og én fiskerett for et internasjonalt dommerpanel av stjernekokker.

Bocuse d'Or Norge sender direkte fra konkurransen:

  • Tirsdag 24. januar, kl. 10.00–16.00
  • Onsdag 25. januar, kl. 09.00–17.00 og 17.30 (prisseremoni).

(ekstern video – levert av Bocuse d'Or Norge)

Veien til Bocuse d'Or

I oktober 2015 ble Christopher W. Davidsen (32) kåret til Årets kokk 2015. Det betydde kvalifisering til den europeiske finalen i Budapest i mai, der han tok sølv, og det internasjonale kokkemesterskapet Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike som begynner i dag.

Her får nordmannen store sko å fylle. I 2015 gikk nemlig norske Ørjan Johannessen helt til topps og ble kåret til verdens beste kokk i det prestisjetunge mesterskapet. Fire nordmenn har gjort dette siden kokkemesterskapet startet i 1987.

Norge stakk av med andre plass i kokkekonkurransen Bocuse d'Or

ARKIVVIDEO (11.05.2016): Den norske kokken Christopher W. Davidsen kom på andreplass i Bocuse d'Or Europe, og går dermed videre til verdensfinalen i Lyon i 2017. Vinneren ble vertsnasjonen Ungarn, med Sverige på tredjeplass.