Vannet flommet i Stavanger

Svært kraftige regnbyger førte til flere oversvømte gater og kjellere i Stavanger tirsdag kveld. Og mer uvær er i vente.

Vann i Gamle Stavanger

Knut S. Vindfallet filmet vannmassene utenfor huset sitt i Brønngata i Gamle Stavanger.

– Det var akkurat som ei elv som rant i Brønngata her. Det stod på i 15–20 minutter. Jeg har aldri sett noe lignende, sier Knut S. Vindfallet, som bor i Gamle Stavanger.

I 20-tiden tirsdag kveld opplevde folk i Stavanger svært kraftige regnbyger. Bygene førte til oversvømte sentrumsgater og flere oversvømte kjellere.

– Brannvesenet har rykket ut til 12–15 adresser som har fått vann i kjelleren etter den kraftige regnværsbygen. De fleste oversvømmelsene har vært på Eiganes i Stavanger, men også Gosen-området har vært rammet, sier brigadesjef i Sør-Rogaland brann og redning, Alf Egil Krohn.

Gamle bilder

Knut S. Vindfallet var en av dem som ble rammet. Vindfallet er pensjonert pressefotograf med 50 år lang fartstid.

Knut S. Vindfallet

Knut S. Vindfallet

Foto: Ole Andreas Bø/NRK

– Noen kasser med gamle bilder og negativer kan være skadet. Jeg har kontor i kjelleren hvor jeg skanner disse bildene, sier han.

Vannet stod cirka fem centimeter over gulvet da Vindfallet kom ned i kjelleren. Heldigvis var han forberedt og hadde en vannsuger stående.

– Hadde jeg ikke hatt det, hadde vannet sikkert steget til ti centimeter, sier Vindfallet.

– Men jeg vet ikke hvilke skader det har kommet på lister og sånt.

Strømbrudd

Det var også vært et strømbrudd i Auglend-området. 345 kunder ble berørt, men fikk strømmen tilbake klokka 22.17, ifølge kommunikasjonssjef Ingvild Ween i Lyse, som ikke kan si sikkert om uværet hadde noe med det å gjøre.

– Feil på en høyspentkabel var årsaken til strømbruddet, sier hun.

Mer i vente

Det er mer uvær i vente i Rogaland. Ustabile luftmasser er på vei innover kysten fra Nordsjøen. Det er venta at regn- og tordenbygene i fylket fortsetter utover kvelden og natta.

– Jeg ser at det er krafige saker. De mest intense bygene er i morgen formiddag eller midt på dagen, sier statsmeteorolog Unni Nilssen.

Brannvesenet oppfordrer folk til å passe på at sluk hjemme – spesielt ved kjellerinnganger – er åpne. Det gjelder også avløp i gatene.