Lover enda bedre Utakt enn vanlig

I kveld fra klokka 22 serverer Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland skråblikk i videoform foran en fullsatt cafésal i Stavanger sentrum.

Utakt fra Spor 5

Kvindesland og Skjæveland serverer skråblikk i fokus i Utakt på P1 - i dag fra Stavanger sentrum.

Foto: NRK

Hver mandag kveld går radioprogrammet Utakt på NRKP1 mellom klokka 22 og midnatt, men akkurat denne mandagen skal satiren kringkastes på web'en.

– Det blir kjempegøy å kunne se folk i øynene, og ekstremt stas at det kommer trofaste lyttere fra hele landet. Det kommer faktisk noen fra Nordland, og noen fra Drammen, sier Per Øystein Kvindesland.

Utakt fra scenekanten på Spor 5 i Stavanger. programmet ble sendt direkte på nett, mandag 20.oktober 2014.

VIDEO: Se Utakt fra Spor 5, med Kvindesland, Skjæbeland og publikum.

Etter det vi har grunn til å tro...

Anledningen er en feiring av programlederduoens siste stunt, denne gang i bokform. I dag er det bokslipp av «Etter det vi har grunn til å tro...» ei lydbok, som nå er blitt ei papirbok.

Innspillinga ble gjort i NRK Rogaland sitt radiostudio lørdag 29. mars. De to snakket i seks timer før det som trolig er verdens første lydbok innlest på direkten uten manus, var vel i havn. Allmennlærer Olav Hove, skrev det hele ned. Ord for ord.

Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland

NRK-duoen Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland har gjort noe de tror ingen har gjort før dem: De har snakket inn ei lydbok, som nå er blitt ei papirbok.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Om sengehygge og kardinalen

Kvindesland og medprogramleder Bjørn Olav Skjæveland lover at det skal bli ekstra bra radio med publikum i salen.

– Det blir en ny opplevelse å snakke både til sal og Norge. skal bli bra for alle. Etter det vi har grunn til å tro blir det enda bedre radio av slikt, sier Kvindesland.

Kveldens program skal blant annet handle om sengehygge før ekteskapet, havets kardinal, boken deres og ting man må tenke på dersom man skal sette rekorder.

Og går du glipp av kveldens høydepunkt kan du høre alt fra Utakt her.

Se hvordan lydboka «Etter det vi har grunn til å tro» ble til med Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland i studio.