NRK Meny
Normal

Se dopingtatte Lode dirigere Bryne-fansen

Søndag spilte dopingtatte Marius Lode sannsynligvis sin siste kamp på ett år. Derfor varmet støtten fra Bryne-fansen ekstra mye etter hjemmeseieren.

Marius Lode jubler sammen med Bryne-supporterne på Bryne stadion etter 2–0-seieren over Follo søndag.

Marius Lode

Bryne-spilleren Marius Lode er utestengt i ett år etter at han ble tatt for å ha brukt ritalin i forkant av kampen mot Sogndal 13. mai.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

– Det var helt naturlig for meg å gå bort til supporterne, sier Marius Lode til NRK.

Etter søndagens 2–0-seier løp spilleren bort til Bryne-supporterne og satte i gang å dirigere jubelropene. Og B-gjengen lot seg ikke be to ganger. «LODE», skrek de.

For søndagens kamp mot Follo var sannsynligvis Lodes siste for Bryne på en lang stund. For en drøy uke siden ble det kjent at han hadde testet positivt for ritalin – et stoff som står på dopinglisten. Lode blir derfor utestengt fra all fotball i ett år.

Da smakte det ekstra godt med Bryne-seier i en kamp laget fra Jæren virkelig måtte vinne. For det er svært tett i bunnstriden i 1. divisjon. Selv etter seieren over Follo, er det bare skarve tre poeng ned til nedrykksplass.

Kjente presset

– Vi har kjent presset utenfra. Derfor var denne kampen helt spesiell, sier Lode.

Akkurat det kunne Bryne-trener Gaute Larsen skrive under på etter kampen på Bryne stadion.

Gaute Larsen

Gaute Larsen, trener for Bryne.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Vi sliter med å komme til de store sjansene, men vi er tålmodige. Vi måtte bare fortsette å være tette bak, så ville vi få åpning og skåringer. Så når vi skårer etter 76 minutter var det en veldig befrielse. Og så får vi 2–0 rett etterpå, og da var det bare å spille hjem resultatet, sier han.

Levanger klarte å snu kampen mot Sandnes Ulf fra 2–0 til 2–3, noe som betyr fortsatt drama i nedre halvdel av tabellen.

– Nå gjorde vi det litt lettere for oss selv, men vi må ha langt flere poeng enn 33 for å overleve i divisjonen. Nå er det så tett nedi der at alt kan skje, sier Larsen.

– Marius er fantastisk

Mandag skal Marius Lode avgjøre om han vil akseptere dommen på ett års utestengelse, eller anke.

– Marius spiller med stor autoritet, og har vært veldig solid etter dommen. Han har nok spilt med en klump i magen fram til det. Jeg vil ikke si at dommen var en lettelse for ham, men Marius har vært fantastisk for oss, så han skal vi ta vare på videre, sier Bryne-treneren.

Laster innhold, vennligst vent..