NRK Meny
Normal

Scrap-booking, den nye hobbyen

Merk deg ordet scrapping, for det er den nye trendhobbyen i Norge.  Og Stavanger er Norges scrap-hovedstad.

Scrap-booking

Før limte vi  fotoene inn i  et vanlig album med en sirlig skrevet tekst  under bildet.  Nå har albummet fått  nytt liv.   Vi blir møtt med farger, morsomme tekster, glitter og stas når vi åpner en album av den nye sorten.  

Start scrapping 

Som så mange andre har du sikkert hundrevis av bilder liggende på PCen som aldri får den oppmerksomheten de fortjener.  Gjør noe med det - start scrapping. 

På Interett kan du få mange ideer til hvordan det skal gjøres.

www.familieskatter.no

www.scrappejungelen.no

www.scrapping.no

Oljefruene bragte hobbyen med seg

Det var kontakter til petroleumsmiljøet i fylket som brakte hobbyen til Stavanger allerede i 1997.  Da samlet den første gruppen norske kvinner seg rundt scrappebordet. Men det skulle gå flere år før Rogaland fikk sitt første spesialiserte scrapbooking-utsalg.

Øystein Otterdal intervjuer Joanna Bjerga og May Lis Jakobsen

Lindy Andersen og May Lis Jakobsen fra Stavanger gjorde hobbyen til levebrød for 2-3 år siden. Da startet de hver sin butikkk på nettet.  Siden har det bare vokst og de har fått faste ansatte.  May Lis har utvidet med utsalg i Stavanger, mens Lindy har valgt å gi fra seg ansvaret for nettbutikken etter at den hadde vokst til Norges største.  I stedet har hun bygd opp en grossistvirksomhet i samme bransje. 

Papirfest i Stavanger til helgen 

Og til helgen blir det papirfest i Stavanger.  Da kan du  få brukt kreativiteten din sammen med spesialister fra USA og scrappere fra hele landet.  Det blir kurs både for nybegynnere og viderekomne. 

Kanskje kan du få gode idéer til hvordan du kan lage personlige julekort - eller hvordan du skal dandere julebildene dine så de slipper å forbli på PCen for alltid.