Satte opp kamera for å avsløre blomstertyv – så ble også kameraet stjålet

Her kommer det en kvinne og tar kameraet Wenche Havn satte opp for å avsløre blomstertyven som hadde plaget henne i flere uker.

Kameratyveri

Gjerningspersonen brukte ikke lang tid på å plukke med seg overvåkningskameraet.

Foto: privat

– Det er jo utrolig sært. De vil ikke få noen nytte av kameraet, siden det kun kan sende video til én mottakssentral, forteller Wenche Havn.

Wenche Havn

Det hadde ikke gått mer en et par uker før kameraet Wenche Havn hadde satt opp, ble stjålet.

Foto: Anne Lise Nordheim

Havn bor midt i et nabolag på Tasta, og det er ikke første gangen noen har kommet og forsynt seg utenfor huset hennes.

– Alt jeg setter utenfor huset forsvinner med en gang. Det er ikke akkurat dyre ting, men de har forsynt seg med blomster og andre ting jeg har satt ut til pynt, forteller Havn.

Til slutt hadde hun fått nok. Hun kontaktet alarm-selskapet hun bruker, for å få montert et overvåkningskamera ved inngangen til huset.

To snaue uker etter var kameraet også borte.

Gjerningspersonen kom seg unna med kameraet, men hele hendelsen ble filmet, og sendt direkte til Havn sin mobil.

– Jeg så ikke videoen før en liten stund etter det hadde skjedd, så jeg fikk ikke tatt henne på fersk gjerning, forteller Havn.

Handler ikke om penger

– Når folk bare kommer og forsyner seg rett utenfor døren din, så blir man jo utrygg. Det er ikke akkurat kjekt å tenke på, sier hun.

– Det er ikke pengene det handler om. Bortsett fra kameraet så er det ikke noe av verdi som har blitt borte. Det handler om friheten til å kunne sette ut ting, og pynte på egen eiendom, forteller Havn.

Silje Opofte

Tyven forsynte seg av en nyplantet Staude fra Silje Opoftes hage.

Foto: privat

Hun er ikke den eneste i nabolaget som har blitt frastjålet blomster eller hagepynt.

– Man blir jo ganske oppgitt over at noen går rundt og stjeler blomster fra hagen til folk, sier Silje Opofte, som bor i samme område.

Opofte ble overrasket da hun også fikk se videoen av gjerningspersonen.

– En vakker dame med hatt var ikke akkurat den tyven jeg hadde sett for meg. Hvis det er samme person, vet vi i hvert fall hvordan hun ser ut, så kan jeg gi henne noen blomstertips hvis jeg ser henne, sier Opofte.

Kamera er en stor hjelp

Sør-Vest politidistrikt forteller til NRK at det er svært sjelden de får saker om overvåkningskameraer som blir stjålet.

Politiet har en mistenkt i saken, som de har kalt inn til avhør.

– Når man har video av gjerningspersonen, så er det en veldig stor hjelp. Vi har ganske god personkunnskap i politiet, og kjenner ofte igjen gjerningspersonene fra andre steder, forteller politioverbetjent Trond Atle Bjelland i Sør-Vest politidistrikt.