Satser stort i Stavanger

Det blir flere bedrifter og færre konkurser i Rogaland. Nå vil også kommunikasjonsbransjen ha sin del av oljeoptimismen.

Gambit Hill & Knowlton

Fra høyre: Henrik Arnestad Salthe er assisterende rådgiver i Gambit H&K og skal etablere kontoret i stavanger. Jan Ottesen er leder avdeling for samfunnskommunikasjon. Ola Bøsterud er seniorrådgiver.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

De har vanligvis styrt showet fra Oslo, rådgiverne i kommunikasjonsbyrået Gambit Hill & Knowlton, men nå ser også de store muligheter i Rogaland, og oppretter derfor kontor i byen for å sikte seg inn mot oljeoptimismen og veksten.

– Jeg er veldig optimistisk på Rogaland og Stavanger sine vegne. Vi har lenge sett at det har vært etterspørsel etter våre tjenester her. Vi har tenkt på det en stund, og nå har vi funnet de rette folkene til å etablere oss her, sier Jan Ottesen, leder for avdeling for samfunnskommunikasjon i Gambit Hill & Knowlton

– Når vi først etablerer oss utenfor Oslo er jeg glad for at det er i Stavanger, legger han til.

– Har arbeidet med bedrifter i Stavanger

Det er ikke bare industribedrifter og oljeselskap som kjenner duften av gull og grønne skoger i vestlandsbyen. Kommunikasjonsbransjen vil også være med.

– Vi har allerede arbeidet med flere bedrifter i Stavanger så da er det også naturlig at vi etablerer oss for fullt i byen, med eget kontor, sier Ottesen.

Også oljeserviceselskaper som ikke har kontor på plass i dag ser mot Stavanger, og når nye kontrakter deles ut er det flere som begynner å pakke snippesken.

Boligmarkedet

Frode Berge er leder i Rogaland Arbeiderparti.

Frode Berge er leder i Rogaland Arbeiderparti.

Foto: Arbeiderpartiet

Men flere folk, og mye penger kan få negative konsekvenser.

– Vi har mulige negative konsekvenser knyttet til at folk muligens ikke kan klare å skaffe seg bolig, sier leder for Rogaland arbeiderparti, Frode Berge.

Til tross for at det er utfordringer med vekst vil ikke han gire ned, han vil heller kjøre tempo helt til topps.

– Heldigvis er det plass nå de neste årene, både på Forus og ellers. Noe av det aller viktigste er å få opp farten når det gjelder boligbyggingen. Samtidig må vi bedre kollektivtilbudet og infrastrukturen, sier Berge.

Som medlem av opposisjon både i Stavanger og i fylket kunne man tror han må kjempe hardt for sitt partis syn på kollektivsatsingen, men han er optimist.

Vanskelig å finne kontorplass

For Gambit Hilll & Knowlton var ikke boliger den største utfordringen når de nå slår seg ned, men rett og slett å finne en plass å ha kontor.

– Både Oslo og Stavanger er noen av de fremste pressområdene i Norge. Det har vært en utfordring å finne plassering i Stavanger. Vi var litt overrasket over hvor vanskelig det var, og er glade for at vi nå endelig har kommet oss på plass, sier Ottesen.