Opprykksjubel i Sandnes

Hjemmelaget har tatt ledelsen mot Løv Ham.

SScoringsjubel i Sandnes

Tilhengerne til Sandnes Ulf er i full gang med å feire opprykk søndag ettermiddag.

Foto: Ragnar Christensen / NRK

Med utklassingsseier 6-0 mot Løv Ham sikret Sandnes Ulf seg opprykk til eliteserien søndag ettermiddag.

Sandnes Ulf var også avhengig av at enten Hønefoss eller Ham Kam avga poeng i sine kamper. Da Sandefjord banket Hedmarks-laget 4-1 var det klart for Sandnes-opprykk.

Det var aldri noen tivil om hvem skulle vinne kampen i Sandnes.

Et knapt kvarter ut i kampen scoret Aksel Berget Skjølsvik på straffe for hjemmelaget. Dermed sto det 1-0 på Sandnes stadion.

Ti minutter seinere økte Kamal Saaliti Sandnes ledelsen til 2-0. Da Morten Eriksen satte inn enda en scoring før hjemmelaget like før pause, var det liten grunn til å holde igjen på jubelen.

3-0 var også resultatet ved pause.

Ham Kam skapte spenning

Kamal Saaliti og Morten Eriksen sørget for at det blir utklassingssifre på Sandnes stadion med å sette inn det fjerde og femte målet, uten at Løv Ham klarer å kvittere.

Ham Kam skapte ny spenninmg ved å utligne hjemme mot Sandnefjord, men det tok ikke lang tid før Sandefjord igjen var i ledelsen, og roet nervene på Sandnes.

Her kan du logge deg inn for å se kampen direkte

Her får du oppdateringer fra kampen

Det er stappfullt av tilskuere på Sandnes Stadion søndag ettermiddag. Det sto lange køer på utsiden da kampen startet. Det løste arrangørene veed å slippe folk inn og tilby ståplasser til alle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Køer utenfor Sandnes stadion

Det sto lange køer på utsiden da kampen startet. Det løste arrangørene veed å slippe folk inn og tilby ståplasser til alle.

Foto: Ragnar Christensen / NRK

Bør vinne mot Løv Ham

Vinner Sandnes-laget, kan de være klare for eliteserien neste sesong allerede før siste serierunde er spilt.

Dersom Sandnes Ulf vinner kampen på mot Løv Ham, samtidig som enten Ham Kam eller Hønefoss avgir poeng i sine kamper, er det klart for eliteseriespill på Sandnes stadion neste sesong.

Nesten 90 prosent sjanse for opprykk

Norsk Regnesentral forsøkte tidligere denne uken å kalkulere hvor stor sjanse de forskjellige lagene har for å sikre seg opprykk.

Les også: Må vente på historisk opprykk

Les også: Må vente på historisk opprykk

Resultatet ble at Sandnes Ulf sine sjanser er 86,9 prosent. Hønefoss har en sjanse på 65,7 prosent og KamKam 36,9 prosent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Morten Eriksen, Sandnes Ulf og Edmir Asani, HamKam

Dersom Morten Eriksen og Sandnes Ulf gjør jobben sin i morgen, er laget klart for eliteseriespill neste år.

Gratis billetter

Sandnes-laget sin hovedsponsor har gitt bort billetter til alle som ville se kampen mot Løv-Ham. Forutsetningen var at de møtte fram minst en halv time før kampstart og at de stilte i supporterutstyr.