NRK Meny
Normal

– Verken klubben eller jeg har råd til en sjetteplass i 1.divisjon neste år

Det ble nederlag i Sandnes-lagets avskjed med eliteserien i denne omgang. Tom Nordlie vil vite at Sandnes Ulf har mulighet til å rykke opp igjen neste år før han sier ja til forlenget kontrakt med klubben.

Tom Nordlie om Sandnes Ulf-Ålesund

Tom Nordlie vil vite at Sandnes Ulf har mulighet til å rykke opp igjen neste år før han sier ja til forlenget kontrakt med klubben.

Sandnes Ulf rotet igjen vekk poeng på overtid søndag. Med 1-2 hjemme mot Aalesund tok Tom Nordlies mannskap farvel med eliteserien. Sandnes Ulf rykket ned sist helg.

Laget ledet lenge 3-1 mot Start, men måtte nøye seg med 3-3 etter to sene baklengsmål. Dermed var håpet ute for rogalendingene. Søndagens hjemmekamp mot Aalesund var dermed uten betydning for de lyseblå.

Alene med keeper ga Diego Rubio vertene ledelsen etter tolv minutter. Michael Barrantes utlignet for Aalesund et kvarter før slutt.

Sandnes ulf scorer mot Ålesund

Sandnes-spillerne jubler etter Diego Rubios scoring tidlig i omgang.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Det skulle bli AaFK-seier i det som var Jan Jonssons avskjed med norsk fotball i denne omgang. For etter en corner på overtid kunne finske Sakari Mattila sette inn 2-1 til Aalesund.

Uten seier på bortebane

Det er uklart om Tom Nordlie forlenger kontrakten med Sandnes Ulf. Han erstattet Asle Andersen i sommer. Oppgaven var å berge rogalendingene. Det gikk ikke.

Som eneste lag gikk Sandnes Ulf gjennom sesongen uten seier på bortebane. 0-5-10 er skrekkfasiten som virkelig bidro til at rogalendingene endte sist i årets eliteserie.

– Bittert

– Det er litt spesielt å stå og ta mot gaver fra folk som ønsker deg med videre når du nok en gang taper på overtid og slipper inn mål i alle kamper, Det skjer jo et eller annet med oss når det er overtid. Vi hadde sjanse til å punktere kampen i første omgang, i andre omgang er Ålesund bedre enn oss, men vi har likevel et par sjanser.

Sandnes Ulf-treneren er selvsagt svært skuffet over resultatet.

– Det er bittert. Vi vil gjerne at det skal være litt stolthet i oss, og avslutte med en seier, og det greier vi ikke, så du blir forbanna og lei deg og skuffa på slutten, sier Nordlie til NRK.

Zymer Bytyqi går av banen sammen med Jan Kåre Horpestad under eliteseriekampen i fotball mellom Sand
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Fem punkter må avklares

Treneren sier at han fortsatt er i dialog med Sandnes Ulf om en eventuell forlengelse av kontrakten.

– Egentlig er ballen hos klubben nå. Det er fem ting som er viktig: Punkt en er budsjettet, punkt to er trenerapparatet og støtteapparatet, punkt tre er spillerstallen, punkt fire er forventningene i min stillingsinstruks, og hva som skal være min tilstedeværelse, punkt fem er meg og min familie. Det er viktig at klubben kan svare på dette, sier han.

Nordlie mener at om han blir i Sandnes, vil forventningen være at klubben skal rykke opp.

– Da må jeg vite at vi har mulighet til å rykke opp før jeg sier ja. Verken klubben eller jeg har råd til å få en sjetteplass i førstedivisjon neste år, sier Nordlie.