Sandnes Ulf slo et tamt Viking

De lyseblå fra Sandnes viser lovende takter før 1. divisjon starter neste uke. For Vikings del ble treningskampen en grå affære.

Sandnes Ulf - Viking treningskamp 2016

Sandnes Ulf tok en oppmuntrende 1-0-seier mot Viking. Her er Nicolai Geertsen og Eirik Schulze i duell med Vikings Iven Austbø.

Foto: Kees Andre Zwikker Fjellvang / NRK

1–0 til Sandnes Ulf over «storebror» Viking. Et resultat som siddisene ikke kan være særlig godt fornøyde med, selv om noen faste A-lagsspillere fikk hvile.

– Over 90 minutter var Sandnes Ulf litt bedre. Det ble litt for mange som ble testa ut på dette nivået hos oss, sier Viking-trener Kjell Jonevret til NRK.

– Har dere lært noe, tror du?

– Rett som det er får vi skader og suspensjoner i troppen, og da må erstatterne ha vært innom dette nivået tidligere, sier Jonevret.

Byttebonanza

Erstattere ble det. De mørkeblå fra Stavanger gjorde hele seks bytter i løpet av andre omgang.

– Jeg håper det var ok for Sandnes Ulf at det ble så mange bytter idag, men for oss var det nok viktig å gjøre det slik, sier Jonevret.

Det hele ble en jevnspilt kamp, hvor det ikke ble så mange store sjanser. Vikings største sjanse var en heading fra Samuel Adegbenro, som fikk et innlegg fra tidligere Sandnes Ulf-spiller Zymer Bytyqi.

– For oss er det lørdagens kamp mot Start som gjelder, men dette var en bra gjennomkjøring for oss, sier Jonevret.

Scoret like før pause

Like etter, sekunder før pause, kom matchvinnerscoringen, og det var en scoring av det vakre slaget. Kent Håvard Eriksen, som hadde vært alene med keeper Amund Wichne like før, smalt til med «feil» fot. Fra 25 meter gikk skuddet forbi Wichne til 1–0.

– 1-0 over Viking er fint, men det er mot Ull/Kisa at vi må være bra. Det er i serien vi rykker opp. Det er alltid godt å score mål, og jeg håper å bidra med flere mål i serien, slik at jeg bidrar til flest mulig Sandnes Ulf-seire, sier målscorer Kent Håvard Eriksen.

Sandnes Ulf venta på ballvinninger og overganger, og skapte mer enn Viking kampen gjennom.Sandnes Ulfs trener, Bengt Sæternes, var fornøyd med at laget hans vant kampen. Sjansestatistikken viser da også 6-1 i favør Sandnes Ulf.

– Jeg synes vi spiller en ok kamp, og er fornøyd - særlig med det vi gjorde bakover på banen. Nå er generalprøven overstått, og vi er klare for seriestarten til uka, sier Sæternes.

Røde Raskaj

Anel Raskaj pådro seg sitt andre gule kort like før slutt, og fikk dermed marsjordre av dommeren. Siden dette var hans andre gule kort, og ikke direkte rødt, slipper Raskaj å sone i serieåpninga neste uke.

Sandnes Ulf møter Ull/Kisa borte i sin serieåpning i førstedivisjon, mens Viking skal til Kristiansand og møte Start i eliteserien.

– Vi ønsker å ta med oss dette spillet inn i seriestarten. Det er mange gode ting å ta med seg herfra, men noen ting må vi også bli bedre på, sier Sæternes.