Sandnes Ulf tapte mot Kongsvinger

Sandneslaget spilte for en plass i eliteserien, men tapte 0-2 mot Kongsvinger.

Sandnes Ulf-tilhengere

Sandnes Ulf-tilhengere er klare for pub allerede før kampen har startet.

Kongsvinger leder den viktige kvalikkampen mot Sandnes Ulf 1-0, etter 45 minutter.

Sandnes Ulf startet best og festet grepet tidlig. Det skulle også komme en tidlig scoring, men det var gjestene som utnyttet rot i Ulf-forsvaret etter ni minutter. En kjempetabbe ga Kongsvinger-kaptein, Adem Güven, en forholdsvis enkel oppgave alene med keeper.

Første omgang har vært jevnspilt og uten de store sjansene, men Kongsvinger har kanskje vært et lite hakk hvassere og tar med seg en ikke ufortjent ledelse inn i garderoben.

Sandnes Ulf har vært bedre mot slutten av omgangen, men de har slitt med å involvere Pontus Engblom i kampen. Hvis klubben skal være med videre i kampen om spill i eliteserien i 2017, må de få i gang svensken.

To ganger har lagene møttes denne sesongen. Sandnes Ulf vant 2–1 på bortebane i mai, mens det endte uavgjort 1–1 da lagene møttes i Sandnes i september.

Samtidig er Sandnes Ulf og Kongsvinger de mestscorende lagene i 1. divisjon denne sesongen.

Vannpolo på Sørlandet

Vinneren av kampen møter vinneren av kampen mellom Jerv og Mjøndalen, som igjen møter eliteserielaget som havner på kvalikplass i divisjonen over.

Den kampen skulle egentlig avgjøres tidligere denne lørdagen, men håpløse værforhold i Grimstad førte til at dommeren avbrøt kampen etter 44 minutter.

Da ledet Jerv 1–0. Andre omgang skal spilles på et senere tidspunkt.

Skulle Jerv vinne får de hjemmebane, mens vinneren av Sandnes Ulf-Kongsvinger får hjemmekamp om Mjøndalen skulle klare å snu det i Grimstad.